"Coada omeniei", la centrele de transfuzii din Romania. A fost cea mai puternica dovada de solidaritate din ultimii 5 ani

Dată publicare: 22-08-2014 13:55
Dată actualizare: 25-08-2014 06:56


Romania a fost astazi, macar dintr-un punct de vedere, tara pe care o dorim pentru copiii nostri. Mii de oameni au umplut centrele de transfuzii.

Nu pentru bonul valoric, nu pentru cineva drag aflat in pericol, ci pentru necunoscuti din spitale care riscau sa moara din cauza lipsei de sange. Au fost atat de multi donatori in unele orase, incat medicii vorbesc despre adevarate recorduri.

600 de oameni, de patru ori mai multi fata de o zi normala. Unii aflati la a doua tinerete, altii abia iesiti de pe bancile facultatii, sarmani, bogati, someri sau cu functii de conducere. Aceasta este "coada omeniei" de la Centrul de transfuzii din Bucuresti la care au stat umar la umar femei si barbati mobilizati de acelasi gand: sa daruiasca viata.

A fost poate cea mai puternica dovada de solidaritate din ultimii 5 ani. Doar astazi, doar de la Bucuresti, 280 de litri de sange vor ajunge in spitale.

Unii au asteptat chiar si doua ore la coada. Nu a contat. Au completat formularele pe unde au putut, chiar si pe genunchi.

Intr-o sala de recoltare din Tulcea a ajuns si premierul Victor Ponta.

Cu zambetul pe buze a ajuns in fata asistentelor si primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Zambetul i-a pierit pus fata in fata cu acul.

In total, doar in Bucuresti au fost in ultimele zile 1200 de donatori. Sangele recoltat de la o singura persoana poate salva 3 vieti.


VIDEO PROTVPLUS.RO