Lacurile de lângă marile orașe, o nouă atracție pentru români. Masa este servită în mijlocul apei
Cum marea nu este pentru toţi o opţiune, din motive financiare sau legate de distanță, mulţi caută liniştea pe lacurile de lângă oraşe.
Aşa au apărut locurile în care poţi mânca pe un ponton în mijlocul apei sau poţi practica sporturi nautice, care, până nu demult erau posibile numai pe litoral.
La 20 de km de Braşov unde cei interesaţi sunt poftiţi la masă în mijlocul apei.
Muzică simfonică, un vin de colecție și lebede care plutesc pe lacul înconjurat de munți, sunt elementele ce creează un peisaj de poveste.
Laura Colțea, managerul complexului: "Pentru pontonul mobil costul este 1000 de lei pentru două ore şi dacă clientul doreşte un ospătar, este la dispoziţia lor în permanenţă, sau dacă doresc intimitate se pot deplasa pe ponton, doar ei, doar grupul de oaspeţi."
În această sumă nu intră şi preparatele care se pot comanda a la carte. Pe ponton încap cel mult 10 persoane, cu respectarea normelor de distanțare.
Lacul Tarniţa aflat la nici 30 de km de Cluj-Napoca, este cunoscut ca loc de picnic sau de pescuit. Oferta de agrement
s-a îmbogăţit însă anul acesta. Se pot face plimbări cu surf-ul electric sau stand-up paddle pentru 30 de lei pe oră sau 100 întreaga zi.
Szili Szekely, administrator: "Evident că toată lumea vine aici, deci în weekend este absolut plin, şi în timpul săptămânii. Anul trecut am avut foarte mulţi străini".
Plimbări cu caiacul se pot face şi pe "Delta Argeșului". Costa între 60 şi 190 de lei, în funcţie de durată, iar părinţii îi pot lua cu ei alături şi pe cei mici.
Cătălin Câmpeanu, instructor sporturi de aventură: "Avem părinți care şi-au adus copii de 2-3 ani alături de ei, bineînțeles, copii la vârsta aia nu sunt activi în program, dar se bucură alături de părinți de o experință outdoor foarte frumoasă".
Cine are condiţie fizică poate încerca wake board, în Mogoşoaia, lângă Bucureşti. 10 minute costa 50 de lei. Pentru echipament o să daţi suplimentar între 25 și 40 de lei.