La cele 450 de kilograme, Ghita este porcul vedeta al unei comune din Olt. Ce program special are

Dată publicare: 18-12-2013 18:40
Dată actualizare: 21-12-2013 07:12


Un porc urias de 450 de kilograme a devenit de doi ani vedeta unei comune din Olt. Creste in gospodaria primarului si are de unde se hrani pentru ca stapanul detine si o moara.

Dar Ghita nu va fi sacrificat de Ignat ca fratii lui, ci va fi tinut in viata macar pana la 500 de kilograme.

Toata lumea din Rusanesti, Olt stie ca cel mai mare porc din sat e Ghita al primarului.

"Ghita a plecat din postura de Ghita mic si s-a facut cum se vede. Ghita mare a mancat lapte, lucerna multa, moara este destul de mare, are primarul moara. Si eu daca mancam pe sfertul lui Ghita eram si eu pe jumatea lui", a spus ingrijitorul porcului.

Ghita este ingrijit cum se cuvine pentru cineva de talia lui. Mananca 20 de kilograme pe zi: tarate, grau, porumb si orz.

Si are program de plimbare cel putin jumatate de ora. Ditamai porcul este admirat de toata lumea din sat.

Stapanul nu vrea ca porcul lui sa moara ca toti porcii de Craciun.

"Ne si pare rau sa il sacrificam pe Ghita si o sa il pastram cat se poate, eventual sa il sacrificam la un eveniment mai deosebit, dar sa fie cat mai tarziu posibil. Deocamdata este vioi la greutatea pe care o are, il plimba, alearga Ghita, el a fost crescut in regim special", a spus proprietarul animalului.

Proprietarul estimeaza ca, sub stratul gros de grasime, muschiul e lat de 65 de centimetri.

Un porc mai gras, de 500 de kilograme, a fost sacrificat in urma cu doi ani la Satu Mare.

In 2013, porcii se vand pe internet si se dau la schimb pe un iPhone sau chiar pe o Dacie. Care este insa cel mai bine crescut dintre toti? Asta vrem sa aflam de la voi. Asa ca ne puteti trimite imagini pe pagina de Facebook a Stirilor ProTV sau pe mail la StirileProTV@protv.ro.


VIDEO PROTVPLUS.RO