Judetul unde Protectia Consumatorului nu poate face controale, fiindca n-are bani de benzina. "Ne mai iau polistii in masina"

Ultima actualizare: 14-06-2015 06:49
masina politie

Situatie hilara in Vaslui: Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului nu poate merge in inspectii fiindca n-are bani de benzina si trebuie sa plateasca si amenzi. Cel putin, asa spune unul dintre sefii institutiei.

Comisarul-sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Vaslui, Constantin Vasilache, a atras atentia, joi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural ca institutia pe care o conduce nu mai dispune de combustibil pentru masinile care trebuie sa plece pe teren pentru efectuarea de controale.

'Problema este ca nu se respecta legea. Domnul prim-ministru a dat o ordonanta special pentru cresterea cotei de benzina la ANPC si aceasta ordonanta nu se aplica. De la 1 ianuarie, ar fi trebuit sa creasca aceasta cota de benzina la toate regionalele, numai la noi, in Moldova, nu a crescut. Nu mai spun ca nici combustibil conform cotei de anul trecut nu primim. (...) Am fost si la Bucuresti, am facut sesizari, nici nu mi se raspunde macar. Noroc ca am o colaborare foarte buna cu Politia ca ne mai au ei, cu masinile lor, in control. Sunt chiar usurat cand stiu ca unii comisari merg cu Politia, fiindca stiu ca am scapat de cheltuiala cu benzina pe ziua respectiva', a declarat Constantin Vasilache, citat de Agerpres.

Vasilache s-a aratat, totodata, nemultumit de faptul ca masinile CJPC sunt oprite in trafic pentru depasirea vitezei si amendate, precizand ca in ultimul an au fost primite patru astfel de sanctiuni.

'Eu, daca am o urgenta, trebuie sa ma duc. As putea sa solicit Serviciului Politiei Rutiere sa-mi puna masina la dispozitie, sa mearga cu girofarul inainte, fiindca legea imi permite. (...) S-a intamplat ca politistii din mediul rural sa ne opreasca pentru probleme de circulatie la marginea satului si, intre timp, cei care urmau sa fie controlati au inchis unitatile', a mai spus Constantin Vasilache.

Prefectul judetului Vaslui, Andrei Puica, i-a cerut comisarului-sef adjunct al CJPC sa faca o adresa catre Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor prin care sa solicite un audit, pentru a se vedea exact care sunt cheltuielile institutiei si care ar fi necesarul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO