Jocurile de care vizitatorii unui târg s-au declarat fascinați NU sunt electronice


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 24 Noiembrie 2018 09:07
Categorie: Stiri Sociale

Jocurile de societate nu au vârstă! O spun cei care au ajuns la târgul dedicat acestor activități și care se desfășoară la Teatrul Național din Târgu Mureș.

Chiar dacă ne aflăm în era tehnologiei, board games-urile au un succes fantastic, lucru demonstrat de cei care s-au așezat în jurul mesei pentru a descoperi noile jocuri, dar mai ales pentru a socializa.

Activity, Monopoly sau Remi sunt doar câteva dintre jocurile de care vizitatorii târgului s-au declarat fascinați: "E un mod foarte fain de a aduna oameni cu stiluri apropiate la un loc și să îi faci să socializeze între ei, să se distreze".

"Putem socializa față în față cu alți oameni, râdem, ne distrăm. Contact uman .. e mai plăcut".

Pasionații din întreaga țară s-au pus la curent și cu noutățile în materie de jocuri.

"Mă distrez, jocul ăla Laguna este foarte fain. Ni l-a comandat doamna la școală".

"Am venit să mă joc cu colegii mei niște jocuri interactive. Am jucat Sezonia, un joc foarte drăguț, un joc în care învățăm multe strategii".

Printre cei prezenți se numără și soții Șerban, arhitecți de profesie, care în timpul liber au reușit să scoată pe piață două astfel de jocuri, printre care și unul dedicat copiilor.

Karin Șerban: "Jocul presupune ca atunci când un jucător o ia înainte, ceilalți trei să lucreze împreună, ca să îl dea înapoi. Dacă încearcă doar unu, nu reușește, și atunci se fac echipe dar tot timpul diferite, adică este cumva bine să lucreze împreună".

Mihai Ungureanu, organziator: "Avem o grămadă de lansări de jocuri noi, o parte care sunt copii, bineînțeles, dar avem public țintă și adulți. Popular este Catan. Finala campionatului de Catan este la Târgul Mureș. Sunt undeva la 80 de participanți din toată țara și finala va avea loc aici, la zilele jocurilor".

Piața de jocuri din România era estimată pentru anul 2017 la 155 de milioane de euro, cu 5 % mai mare față de anul precedent.

iLikeIT. Patru jocuri recomandate pentru weekend
iLikeIT. Platforma online românească pe care îţi găseşti un job jucând jocuri
Un preot catolic a jucat la păcănele banii parohiei. Ce a constatat când a verificat contul
VIDEO PROTVPLUS.RO