Interzis si... nu prea la paginile de internet pentru adulti

08-03-2011 18:55


Comisia de Cultura din Senat a adoptat o lege prin care administratorii site-urilor cu continut deocheat din Romania au obligatia sa permita accesul utilizatorilor numai in baza unei parole.

Spun ca vor proteja astfel copiii. Nimeni nu fost in stare sa explice insa cum vor fi impiedicati minorii sa acceseze site-urile straine de acest fel.

Insusi reprezentantul Guvernului, initiatorul legii, a recunoscut ca actul normativ a fost facut cam degeaba. Sunt foarte putine site-urile romanesti cu continut deocheat.

Un lucru este sigur. Cu sau fara restrictii pe piata romaneasca, orice minor va accesa cu usurinta pe site-urile straine pentru adulti.

Potrivit legii, utilizatorii unui astfel de site pot intra numai daca au o parola. In plus, vor plati fiecare minut pe care il petrec vizionand materiale.

"Sunt impotriva oricarei forme de filtrare si blocare a internetului. Consider ca este un atentat la libertate", a spus Severin Georgica, senator PSD.

Ceilalti alesi nu i-au impartasit opinia.

"Suntem singura capitala din Europa unde pe toate arterele principale au disparut librariile, farmaciile si s-au transformat in sex-shop-uri", Radu F. Alexandru, senator PD-L.

Legea mai prevede ca in cazul in care administratorii nu restrictioneaza site-ul incriminat, Ministerul Comunicatiilor are posibilitatea sa blocheze serverul respectiv.

Proiectul va fi dezbatut in plenul Senatului.

VIDEO PROTVPLUS.RO