Instalatiile electrice, "vinovate" de 85% dintre incendii!

Ultima actualizare: 08-05-2012 08:49

Fire electrice prea subtiri, prize proaste, instalatii care pot tine in functiune doar cateva aparate. Le gasim in multe dintre noile zone rezidentiale, spun specialistii, care dau vina pe dorinta dezvoltatorilor de a obtine castiguri cat mai mari.

Problema majora o reprezinta insa blocurile vechi, unde nimeni nu a mai schimbat nimic de zeci de ani. Iar 85% dintre incendiile din imobile izbucnesc de la scurt-circuite.

Intr-un bloc al unui ansamblu nou din Iasi, oamenii se plang de probleme la instalatia electrica. Specialistii sustin ca putini dezvoltatori au anticipat ca locatarii vor instala in noile case mai multe aparate de aer conditionat, pe langa o cada cu hidromasaj, sisteme de incalzire pe curent, frigidere, masini de spalat rufe si vase.

Adica la receptia lucrarilor, Inspectia in Constructii nu ar pune accent pe verificarea instalatiilor electrice, sustin autoritatile. Si nici nu exista vreo reglementare pentru controale ulterior, ca in tarile civilizate.

Consecintele apar in statistica incendiilor. Anul trecut, la Ramnicu-Valcea au ars mai multe locuinte dintr-un imobil nou, de la un incendiu pornit la mansarda. Cele mai mari probleme sunt insa in blocurile vechi, cu instalatiile de zeci de ani, depasite. Putini proprietari se incumeta sa sparga peretii ca sa le schimbe.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO