Initiativa unor tineri din Alba ar putea reduce risipa de alimente. O lege in acest sens urmeaza sa fie adoptata

Ultima actualizare: 28-10-2016 07:14

Mai multi tineri cu suflet din Alba au gasit o metoda ca sa previna risipa si sa-i ajute pe sarmani. Aduna din piata legumele si fructele care nu se vand si le ofera oamenilor nevoiasi.

In mai putin de doua luni s-au strans in jur de 500 de kilograme pentru 40 de familii. In paralel, o lege care obliga marile magazine sa doneze alimentele aproape de expirare este deja la presedinte pentru promulgare.

Zeci de producatori din zona Aiudului ii ajuta pe acesti tineri in demersul lor. Doneaza de la bun inceput marfa care nu e pe placul cumparatorilor.

Adriana Negru stie ca "dar din dar se face Rai'' si se bucura ca legumele cultivate chiar de ea ii vor hrani si pe cei foarte saraci care nu au bani sa treaca prin piata.

De pilda, sotii Covaciu. Amandoi muncesc cu ziua, dar chiar si asa abia se descurca sa isi creasca cei trei copii.

Din septembrie si pana acum voluntarii au strans in acest sistem o jumatate de tona de alimente.

Saptamana aceasta parlamentarii au adoptat proiectul de lege care obliga agentii economici sa vanda la pret redus sau sa doneze alimentele aflate aproape de data expirarii, catre fundatii, asociatii umanitare, spitale, orfelinate si camine de batrani. In cazul in care acestea au expirat deja si nu mai sunt bune pentru oameni si animale, vor fi folosite in agricultura pe post de ingrasaminte.

Intreprinzatorii care incalca aceste prevederi, pot fi sanctionati si cu 10 mii de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO