Consum de droguri la copii de 10 ani:"Fata mea mi-a spus că marijuana are efecte pozitive”

Ultima actualizare: 23-01-2019 20:24

Consumul de stupefiante a crescut alarmant în rândul tinerilor din România, iar cel mai grav, spun reprezentanții ''Agenției Naționale Antidrog'', este că se înregistrează cazuri și la copii de 10 ani.

Cea mai folosită substanță este cannabisul, despre care dependenții nu au idee că face ravagii, pe termen lung. Atenție, urmează imagini care va pot afecta emoțional!

Din păcate aceste imagini tulburătoare nu sunt o raritate. Copii de vârstă tot mai mică ajung să consume droguri și să își piardă controlul. Iar o dată căzuți în capcana stupefiantelor, adolescenții ajung să își distrugă viața dacă nu primesc rapid ajutor. O recunoaște și un fost consumator.

Lucian, 21 de ani: "La 14 ani și un pic am început să consum canabis, dar cu timpul am început să vând, să consum din ce în ce mai mult. Zilnic. Iar după 3 ani nu a mai fost doar canabis, ci și alte droguri mai tari.”

Realitatea este confirmată de oficialii de la Agenția Națională Antidrog, care spun că fenomenul a luat amploare. Potrivit acestora, în București situația este dramatică.

Comisar-șef Constantin Negoiță: "Fata mea mi-a spus că marijuana are efecte pozitive. Mi-a fost frică să o întreb dacă a consumat și i-am explicat că dă dependență. E un fenomen de amploare în București. Nu ne îngrijorează cresterea, cât rapiditatea cu care se întâmplă.”

Grav este că vârsta la care copiii se apucă de droguri este într-o continuă scădere.

Diana Șerban, psiholog în cadrul Agenției Naționale Antidrog: "Vârsta de debut este de 10,11 ani, iar la consum de alcool și tutun chiar mai mică".

Cei de la Agenția Națională Antidrog se plâng că nu au fonduri pentru campanii, dar și prea puțini oameni care să aplice programele de prevenție în școli. De exemplu, în București ar fi doar doi.

Agenția ar trebui doar să stabilească programe pe care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să le aplice, spun cei de la Antidrog. În plus, e nevoie de fonduri pentru înființarea unor centre de dezintoxicare pentru tineri, altfel aceștia au șanse reduse să își revină.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO