In poligonul de la Cincu s-a incheiat exercitiul strategic Dacia 2010

Ultima actualizare: 05-11-2012 03:19

200 de masini de lupta, tancuri, lansatoare de rachete si elicoptere Puma au fost manevrate timp de 4 zile de 2500 de militari.

Demonstratia a fost umbrita insa de cele 2 tragedii, care au indoliat armata romana in ultima saptamana: moartea unui sergent, chiar la Cincu, in ajunul exercitiului, si a celor doi piloti care s-au prabusit cu un MIG 21 LanceR, la Campia Turzii.

In timp ce la Campia Turzii, pilotul Laurenţiu Chirita era inmormantat, cu onoruri militare, in poligonul de la Cincu se desfasurau ultimele manevre din exercitiul de nivel strategic Dacia 2010. zi a exercitiului tactic de aparare. Militarii au avut misiunea de a opri inaintarea inamicului cu toate mijloacele din dotare.

Pentru recunoasterea zonei de lupta, soldatii au folosit cea mai moderna tehnologie, inclusiv un avion teleghidat care a transmis imagini in timp real despre pozitia inamicului. Dupa ce tintele au fost identificate, tunurile, aruncatoarele de grenade si lansatoarele de rachete au dezlantuit un atac nimicitor.

Scopul principal al exercitiului a fost coordonarea diferitelor unitati si arme. Militarii au dorit sa testeze in ce masura pot efectua un atac simultan atat din aer cat si de pe sol. Pentru asta s-au folosit toate categoriile de munitie, de la gloante pana la rachete sofisticate lansate de la zeci de kilometri departare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO