In 25% din familiile din Romania se foloseste aceeasi periuta de dinti!


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 14:17
Data publicarii: Vineri 24 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In Romania zilelor noastre, inca exista prostul obicei ca mama, tata si copiii sa se spele pe dinti cu aceeasi periuta. 25% din totalul de familii fac asta si, mai mult, isi schimba periuta odata la 3 ani, nu la doua luni, cum ne recomanda medicii.


La targul anual dedicat sanatatii orale, stomatologii avertizeaza ca stam dezastruos la capitolul educatie si preventie.

Unii romani se spala, la propriu, din An in Pasti pe dinti, iar igiena este privita, in unele cazuri, ca un efort inutil sau un procedeu costisitor si complex.

Dovada ca un roman consuma, in medie, numai doua tuburi de pasta de dinti intr-un an, de cinci ori mai putina ca un neamt. In 25% dintre familii, toti membrii folosesc aceeasi periuta de dinti. Pe care o schimba dupa niste ani, ca sa isi scoata banii dati pe ea inzecit.

Multi dintre medicii stomatologi prezenti la targ spun ca au pacienti, in special tineri, care vin sa-si albeasca dintii sau sa-si monteze strasuri, desi au 5-6 carii si depuneri evidente de tartru.

Oricum, 95% dintre romani au probleme stomatologice grave. Dar numai unul din 20 merge anual la control. 20% n-au mai vazut cabinetul pe dinauntru de peste 5 ani. Asta, desi avem la indemana toate substante active, tehnica si aparatura nou aparuta peste hotare. Care, e drept, costa enorm - intre 100.000 si 200.000 de euro, in functie de echipament.

Investitia se reflecta apoi in costul serviciilor. Nu-i de mirare ca o reconstructie completa, cu materiale de varf si rezultate peste ce a lasat natura, poate ajunge la 15.000 de euro.

Tags: sanatate,

Toxina botulinica rezolva zambetul cu vedere la gingii
Tratamentul de albire a dintilor nu afecteaza smaltul!
Caria este o boala pe care o simtim cand este prea tarziu!
VIDEO PROTVPLUS.RO