Orasul in care este cel mai bine sa traiesti. Londra si Parisul nu sunt nici macar in top 35. Unde se claseaza Bucurestiul

Ultima actualizare: 26-02-2016 07:01
Viena

Chirii rezonabile, transport public de calitate si siguranta cetatenilor. Acestea sunt criteriile dupa care firma de consultanta Mercer a realizat topul oraselor in functie de calitatea vietii.

Pe primul loc se afla capitala Austriei, Viena, in timp ce orase celebre precum Londra, Paris sau New York nu se gasesc nici macar in top 35. Bucurestiul se situeaza in prima jumatate a clasamentului, ocupand locul 109, in timp ce ultima pozitie, 230, este rezervata Bagdadului.

Orasele vorbitoare de limba germana domina topul, din primele sapte pozitii facand parte Zurich, Munchen, Dusseldorf si Frankfurt, dupa cum observa cei de la The Guardian.

Vieneza in varsta de 32 de ani, Helena Hartlauer, nu este deloc surprinsa de pozitia pe care o ocupa orasul ei. Administratia social-democrata a capitalei investeste constant in locuinte sociale de calitate, facand astfel ca Viena sa fie extrem de accesibila prin comparatie cu marile metropole.

“Locuiesc intr-un apartament de 100 de metri patrati din anii 2000, intr-o zona buna, la doar 20 de minute de centru, iar chiria este de numai 800 de euro.” a declarat femeia. Chiria pentru o locuinta similara in Londra ar ajunge si la 2500 de euro, iar in New York chiar mai mult de atat.

Parisul a cazut 10 locuri fata de anul trecut, ajungand pe pozitia 37 din cauza atacurilor teroriste din ultima perioada. Imediat sub el, pe 39, se afla Londra, iar New York-ul se claseaza pe 44. Primul oras din Statele Unite este San Francisco, pe locul 28.

Studiul a luat in calcul conditiile sociale si economice, sistemele de sanatate si de invatamant, pretul locuintelor si mediul. Compania de consultanta Mercer a realizat topul pentru a ajuta firmele multinationale sa stie unde sa se relocheze si cat sa isi plateasca angajatii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO