In 2 saptamani, ar putea incepe eutanasierea maidanezilor. Adaposturile sunt pline iar adoptiile sunt din ce in ce mai rare

18-02-2014 20:24


Anunt important din partea Autoritatii pentru Supravegherea Animalelor: pentru ca adaposturile Primariei Capitalei sunt pline, iar ritmul adoptiilor a scazut enorm, in cel mult doua saptamani ar putea incepe eutanasierea cainilor capturati.

1700 de maidanezi asteapta in acest moment un stapan. Legea spune ca orice caine poate fi eutanasiat daca, in 14 zile, nu il revendica nimeni.

In acest moment, in adapostul de la Mihailesti sunt 450 de caini. Pentru 400 dintre ei, termenul de adoptie a trecut de mult, pentru ca unii sunt aici si din septembrie 2013. Singura lor sansa la viata pentru ei este sa-i luam acasa, asadar sa-i adoptam.

Si mai grava este situatia de la adapostul Pallady, unde capacitatea a fost depasita cu mult. Cei 350 de caini stau si cate 4 intr-o cusca, timp in care putini dintre iubitorii de animale le dau o sansa.

Adaposturi pentru cainii maidanezi

Doamna Florentina este unul dintre oamenii cu suflet care au plecat acasa in aceste zile cu un caine, mai ales ca nu mai trebuie sa plateasca nimic daca il ia acasa.

"Deocamdata il tin la mine acum asta e primul pas, aia vedem unde o sa-l ducem. O sa-i gasesc un stapan cum am gasit si la ceilalti", a declarat doamna Florentina.

Un domn, angajat al unei policlinici, este hotarat sa-l revendice pe Florica, maidanezul care a crescut in curtea institutiei. Nu are unde sa-l tina asa ca vrea sa-l adopte la distanta. Il duce intr-un adapost privat si plateste lunar 50 de lei pentru el.

Aceasta este a doua modalitate prin care pot fi salvati cainii fara stapan, tocmai de aceea si edilii se gandesc la un proiect prin care sa puna in aplicare adoptia la distanta si in adaposturile primariei.

Altfel, potrivit normelor de aplicare a legii cainilor fara stapan, maidanezii pot fi eutanasiati dupa 14 zile din ziua capturarii.

"In scurt timp ne vom ocupa si de partea nedorita, mai ales de iubitorii de caini pe strazi si anume de eutanasie. Adoptia se pare ca a scazut si nu ne mai putem baza pe ea. Implicit, apelam la eutanasiere", a declarat Razvan Bancescu - coordonatorul programului ASPA.

Adaposturi pentru cainii maidanezi

Un ultimatum similar a fost dat si in Tmisoara. Primarul orasului de pe Bega a anuntat ca peste 200 de caini din adaposturile primariei urmeaza sa fie eutanasiati.

In Bucuresti, din septembrie si pana in februarie, hingherii au strans aproape 7000 de caini din cei 65.000 care erau initial in libertate.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO