Hotelierii romani stau bine la capitolul incasari chiar din luna mai!


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 07:14
Data publicarii: Luni 04 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Valurile de turisti au adus "un munte" de incasari. Aproape 100.000 de suflete au fost de "sarbatoarea muncii" pe litoral si au lasat acolo 10 milioane de euro.

Hotelierii mai au un motiv de mandrie.

Pentru prima data, in ultimii ani, le-au luat fata vecinilor bulgari. 50.000 de turisti au fost cazati in hotelurile si pensiunile de la malul marii si inca o data pe atat au dormit in case de vacanta, pe la rude, prieteni sau in corturile instalate pe nisip. Numai pe plaja din Vama Veche au fost aproape 300 de astfel de "locuri de cazare". Dar tinerii au adormit numai cand s-a incheiat petrecerea din jurul lor.

La Vama Veche au fost aproximativ 5.000 de turisti, iar in Mamaia si Costinesti, in hotelurile deschise de 1 mai, nu a mai ramas nicio camera libera.

Daca la munte n-au fost atat de multi turisti ca la mare, oficialii sunt totusi multumiti: la noi au venit si straini, multi dintre ei din Bulgaria vecina.

Pentru ca tot facem bilantul, trebuie sa precizam ca anul acesta nu i-am mai imbogatit pe bulgari. Numarul romanilor care au trecut granita a scazut cu mai mult de jumatate. Oamenii au preferat litoralul nostru sau, daca n-au avut bani, au ales statiuni uitate, cum ar fi Baile 1 Mai, langa Oradea.

Cine n-a ajuns nici la munte, nici la mare, s-a multumit cu un gratar facut la inaltime, sus pe bloc.

Tags: turism, 1 mai,

S-a dus mini-vacanta de 1 Mai, dar la mare ploua si acum cu oferte!
Valuri de tineri au luat cu asalt trenurile! Vacanta de 1 Mai s-a terminat
Optiuni de 1 Mai: dezmat in pielea goala in Vama sau fite de Mamaia
VIDEO PROTVPLUS.RO