Guvernul vrea sa reduca numarul deceselor din accidente rutiere la jumatate in 3 ani. Cine nu va mai putea lua permisul


Ultimul update: Duminica 13 Noiembrie 2016 07:04
Data publicarii: Joi 10 Noiembrie 2016 07:49
Categorie: Stiri Auto
carnet de conducere

Cei care doresc sa obtina carnetul de conducere, dar nu au cel putin 11 clase absolvite, nu vor mai avea posibilitatea sa intre in posesia sa.

Prin aceasta decizie, Guvernul doreste ca in urmatorii 3 ani sa reduca numarul deceselor rezultate din accidente rutiere la jumatate, conform profit.ro

Legislatia rutiera va fi schimbata printr-un act normativ, care le va interzice celor care nu au 11 clase sa detina un carnet de conducere.

Obiectivul Guvernului roman este acela de a reduce la jumatate numarul de decese provenit in urma accidentelor rutiere, bazandu-se pe un document al Comisie Europene, numit “Pentru un spatiu European de siguranta rutiera: orientari pentru politica de siguranta rutiera 2011-2020”.

De asemenea, prin acel comunicat al Comisiei Europene se incurajeaza ca statele membre sa-si creeze singure propriile strategii in materie de siguranta rutiera.

Astfel, Guvernul a propus mai multe masuri, printre care cea a absolvirii invatamantului minim, pentru a intra in posesia carnetului de conducere.

Foarte important de stiut, din momentul in care legea va fi adoptata, candidatii care nu au absolvit 11 clase nu vor mai primi carnetul de conducere.

Guvernul doreste sa se asigure ca odata cu absolvirea minimului de studii necesar, conducatorii auto vor avea capacitatea de a stapani regulile de circulatie, fiind in stare sa analizeze indicatoarele rutiere.
 

Sursa: profit.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO