Guvernul da vina pe competitie: E posibil ca si alte companii sa plece din Romania, la fel ca Nokia


Ultimul update: Vineri 06 Aprilie 2012 16:02
Data publicarii: Vineri 30 Septembrie 2011 10:21
Categorie: Stiri Sociale
Emil Boc

Guvernul nu dispune de date care sa indice plecarea din Romania a altor companii, dupa Nokia, dar acest lucru este posibil oricand din cauza competitiei globale, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"Nu avem date in acest moment, dar oricand este posibil sa se intample acest lucru din cauza competitiei globale", a spus Boc.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, referindu-se la situatia de la Jucu, ca este vorba despre un fenomen la care Romania trebuie sa se astepte, avertizand ca inchiderile potentiale nu se pot referi numai la fabrica din aceasta localitate, ci si la alte industrii.

El a spus ca exista si riscul pierderii actualilor potential investitori.

Consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, a declarat insa ca Guvernul nu a primit pana in prezent vreo informare privind intentia unei alte companii, dupa Nokia, de a parasi Romania sau de a inchide o platforma de productie din tara, dar riscul unei delocalizari exista in conditii globale.

Grupul finlandez Nokia a anuntat joi ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.
Procedurile de inchidere a fabricii vor fi derulate pana la sfarsitul anului.
 

Sursa: Mediafax

Tags: nokia, emil boc,

Doar 1 din 2 angajati de la Nokia si-ar gasi job in Cluj. Cat va cheltui statul pentru somaj
Cum a ajuns Nokia de la 1 miliard de telefoane vandute, pe locul 3, dupa Apple si Samsung
Guvernul este in negocieri cu 10 companii pentru investitii care sa compenseze Nokia
VIDEO PROTVPLUS.RO