"4 companii majore din telecomunicatii sunt interesate de piata din Romania". Cine ia locul Nokia?


Ultimul update: Vineri 24 August 2012 15:05
Data publicarii: Joi 29 Septembrie 2011 13:36
Categorie: Stiri Sociale
Nokia - 5

Decizia Nokia are o motivatie economica si arata ca trebuie urgentata punerea in practica a schemei de ajutor de stat pentru sectorul IT&C, care va convinge investitorii sa ramana sau sa dezvolte afaceri in Romania.

"Statul trebuie sa vina in sprijinul firmelor care intentioneaza sa investeasca in sectorul IT&C din Romania. Stiu ca am fost criticat in urma acestui anunt, existand voci care spuneau ca statul va da bani unor grupuri internationale. Nu, statul nu va da bani, ci va acorda facilitati celor care vor sa investeasca aici, in Romania, care va deveni astfel mai performanta", a afirmat Vreme.

In urma cu doua saptamani, ministrul declara ca Ministerul Comunicatiilor lucreaza la o schema de ajutoare de stat pentru companiile care vor sa dezvolte in Romania afaceri in domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmand sa se numere IBM, Oracle, Dell si Ericsson.

Grupul finlandez Nokia a anuntat joi ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

"Nokia vrea sa-si ajusteze productia de telefoane catre locatiile cu proximitate optima fata de distribuitori si de pietele cheie. Prin urmare, Nokia intentioneaza sa inchida fabrica de la Cluj, Romania, inainte de sfarsitul anului 2011, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia ofera o mai buna scara a operatiunilor si beneficii de proximitate", se spune intr-un comunicat transmis joi de grupul finlandez Nokia.

Nokia a inceput productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Azi, la Stirile ProTV de la ora 19:00, afla detalii despre cele 4 firme mari din telecomunicatii ce sunt interesate sa intre pe piata din Romania.

Sursa: Mediafax

Tags: nokia, ibm, oracle, dell,

Nokia Bochum VS Nokia Jucu. Ce compensatii au primit nemtii in 2008 si cat vor primi romanii in 2011
Cum a permis noul Cod al Muncii inchiderea fabricii Nokia. Sindicatele au mainile legate
GALERIE FOTO: Surpriza din aceasta imagine
VIDEO PROTVPLUS.RO