Greva generala a controlorilor de trafic de la ROMATSA a fost anulata. Reactia lui Victor Ponta pe Facebook

Ultima actualizare: 03-09-2015 07:17

Greva generala a controlorilor de trafic de la ROMATSA, care ar fi trebuit sa inceapa marti, NU va mai avea loc. Anuntul a fost facut luni seara, de Ministrul Transporturilor.

Se pune astfel capat unui conflict de doua saptamani intre sindicatul controlorilor si conducerea institutiei, conflict in timpul caruia s-a ajuns si la agresiuni fizice sau verbale.

Ministrul Transporturilor a precizat ca a semnat si contractul colectiv de munca. In felul acesta, protestatarii au anulat greva generala.

"Maine (marti, 1 septembrie - n.r.), greva nu va mai avea loc. E anuntat Eurocontrolul, nu mai e niciun fel de problema", a spus ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

Controlorii de zbor au anuntat, in urma cu o saptamana, ca intra in greva generala marti, 1 septembrie, incepand cu ora 11:00, fiind nemultumiti de conducere si de faptul ca nu au contract colectiv de munca. Regia ROMATSA a depus, in data de 25 august, la Tribunalul Bucuresti, solicitare pentru constatarea nelegalitatii grevei angajatilor, solicitare care, insa, a fost respinsa vineri de Tribunal. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Vineri, 28 septembrie, Ion-Aurel Stanciu si-a dat demisia din functia de director general al ROMATSA, motiv pentru care ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a solicitat sindicatului si conducerii regiei continuarea negocierilor, semnarea contractului colectiv de munca si renuntarea la greva.

Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA se afla sub autoritatea Ministerului Transporturilor. ROMATSA are statut de regie autonoma autofinantata de importanta nationala, detine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian si nu primeste de la bugetul statului sume pentru realizarea obiectului de activitate sau pentru realizarea programului de investitii si dezvoltare.

Ponta: Nu este greva la ROMATSA; ma bucur ca ratiunea a castigat

Premierul Victor Ponta saluta anularea grevei anuntate de angajatii ROMATSA si il felicita pe ministrul Transporturilor, Iulian Matache, pentru ca a reusit sa rezolve prima criza din mandatul sau.

"Nu este greva la ROMATSA! Ma bucur ca ratiunea a castigat si oamenii care urmau sa zboare maine nu vor avea de suferit (si felicitari ministrului Iulian Matache pentru rezolvarea primei crize din mandatul sau)!", a scris premierul luni, pe Facebook.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO