Ghiseul.ro, fara secrete pentru bloggerii romani. Au depistat cateva erori

Dată publicare: 26-04-2011 17:46
Dată actualizare: 15-04-2012 05:11


Codul numeric personal, numele, ce si cat au platit. Sunt doar o parte dintre informatiile sensibile care s-au scurs in ultimele zile pe internet din sistemul national de plata pe internet.

Ghiseul.ro a fost lansat acum mai putin de o luna si promite ca le va oferi tuturor romanilor posibilitatea sa-si plateasca taxele, impozitele si amenzile online. Din pacate proiectul a inceput cu unele probleme de securitate.

Cetin Ametcea este cel care a preluat primul informatia si a dat-o in vileag pe blog. Un amic i-a dezvaluit ca dupa ce si-a platit amenda, a descoperit cum poate vizualiza si chitantele altor utilizatori. Metoda a fost exagerat de simpla. In codul adresei a schimbat doar ultimele cifre.

Gafa a fost depistata exact inainte de Paste dupa ce au atras atentia asupra ei mai multi bloggeri. Functionarii de la Ministerul Comunicatiilor s-au intors din minivacanta de Paste si spun ca au rezolvat problema. Solutia rapida inseamna ca nu se mai emit pe site dovezile de plata. Acestea vor fi trimise numai prin email. Asadar va trebuie casuta electronica pentru plati. Ghiseul.ro este folosit deocamdata pentru plata pe internet de trei primarii si de institutul care vinde nume de domeniu romanesti.


VIDEO PROTVPLUS.RO