Gestul incredibil făcut de studenţii din Alba Iulia. Bolnavii cu scleroza multiplă au parte de tot ajutorul lor
Zeci de studenţi din Alba Iulia fac voluntariat şi vin să-i ajute pe bolnavii de scleroza multiplă, o boală a sistemului nervos care duce, treptat, la paralizie.
Tinerii au legat prietenii frumoase cu pacienţii, îi vizitează acasă, discuta cu ei, fac consiliere psihologică şi terapii moderne, care să le mai uşureze suferinţă.
26 de studenţi ai Universităţii din Alba Iulia ne oferă o lecţie de omenie. Au ales să fie voluntari la o asociaţie de binefacere.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Iulia are 19 ani, este studentă în anul I la Asistenţa socială şi e clar că face aceste studii din vocaţie.
Iulia Muntean - voluntară: "Simt că pot să îmi arăt dragostea faţă de oameni, o parte dintre noi trebuie să trăim să-i ajutăm pe cei care nu se pot ajuta singuri, îmi dau seama cât de importantă este acesta speranţă pentru persoanele cu scleroza multiplă pentru ca ştiu cât de greu este şi câtă nevoie au de alţi oameni, de susţinere."
Şi Diana este voluntară: face kinetoperapie cu pacienţii.
Diana Terfea - voluntară: "Am zis să fac ceva benefic pentru mine şi pentru ceilalţi, când i-am cunoscut pe oamenii de aici m-am ataşat foarte mult de ei, fac terapie ocupaţională cu ei, asta însemând ajutor fizic şi psihic."
Ideea de a aduce voluntari în cadrul asociaţiei a pornit de la Dragoş, un tânăr de 37 de ani, care acum 11 ani a fost diagnosticat cu acesta boala. A decis să lupte şi a înfiinţat o asociaţie care să ajute bolnavii din tot judeţul.
Dragoş Zaharia - preşedintele Asociaţiei de Scleroza Multiplă " Speromax" Alba Iulia: "Ne ajută extrem mult pentru că nu avem bani să plătim angajaţi să lucreze cu pacienţii în sală şi atunci noi compesam această muncă cu munca voluntarilor."
Pacienţii spun că ajutorul voluntarilor este vital pentru ei.
Studenţii vor primi în final certificate de voluntariat, iar experienţa îi va ajuta în viitor.
Sursa: Pro TV
Etichete: ajutor, pacienti, voluntariat, scleroza multipla,
Dată publicare:
07-11-2017 17:15