Gest impresionant al unei asociatii din Timisoara. A impartit mancare oamenilor nevoiasi: "Am trait doua zile numai cu apa"

Ultima actualizare: 28-12-2014 06:47

Daca pentru multi dintre noi, Craciunul vine cu mese imblesugate, pentru cei mai putin norocosi, o portie de mancare calda este doar un vis frumos.

Totusi, o asociatie din Timisoara a adus magia sarbatorilor pentru zeci de oameni sarmani, care traiesc pe strazi sau au venituri foarte mici.

Voluntarii au impartit de Craciun iahnie de fasole, carnati si cozonaci. Sarmanii din oras le-au multumit din suflet si au stat rabdatori la coada.

"Aproape doua zile am trait numai cu apa. Ma duceam la fantana si beam apa de foame", spune un om nevoias.

Dupa 30 de ani in care a profesat ca invatatoare, doamna Florica traieste dintr-o pensie de 700 de lei. Si-a platit utilitatile si medicamentele si i-au ramas doar cativa lei. Craciunul a prins-o flamanda. Sarmana femeie a adus special un borcan ca sa primeasca o portie in plus.

Ciocan Florica, pensionara: "Foarte buna, foarte buna e fasolea. Duc si acasa, ca am pe cineva bolnav."

Costel a ramas pe drumuri dupa ce s-a certat cu ai lui. A fost dat afara din casa, iar acum doarme pe unde apuca si mananca doar atunci cand i se face mila cuiva de el.

Costel: "Nu pot manca, asta e prima portie. Mananc mai tarziu. Mai tarziu pot, acum nu."

Masa de Craciun a fost posibila datorita unor oameni cu suflet care incearca sa aduca un zambet si pe fetele celor napastuiti.

Aurel Grapini, presedinte fundatie: "Pe foarte multi dintre ei aproape an de an ii revedem. Ce ne bucura anul acesta este ca au fost mai putini, asta poate sa insemne si faptul ca nu mai sunt atatia oameni cu probleme."

Sarmanii au multumit la final, insa au plecat cu aceeasi frica a zilei de maine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO