"Sa nu mananc o fripturica de porc, e pacat". Dupa orele petrecute pe partie, turistii au avut grija si sa-si refaca fortele
Miroase a sarmale peste toti Carpatii. Romania intreaga se bucura de Craciun.
In timp ce unii, mai comozi, au preferat Sinaia, Predealul sau Bustenii, altii, inca sportivi, s-au cocotat in varf de munte, de unde au schiat si au facut cateva trasee, ca sa aiba in final tot pofta de mancare.
Romanii au inceput deja petrecerile. Danseaza hore, danseaza sarbe, pana-n zorii zilei.
Asezati comod la masa, dupa dans, multi au aseptat cu nerabdare sa vada ce le-au pregatit gazdele. S-ar putea enumera zeci de feluri care refac gastronomic harta Craciunului: sarmale, carnati, friptura, purcel de lapte, caltabosi, slaninuta, sorici crocant, muraturi, prajituri de casa, dar si pastrav afumat in crengute de brad.
O doamna se teme sa inceapa. Deocamdata: "Apa plata deocamdata. Mai pe seara o sa vedem, in functie de ce ni se ofera!"
Altii au luat masa la inaltime, dupa ce au petrecut ore bune pe partie. Ii asteaptau peste o mie de sarmalute, dar si damigene pline cu vin rosu.
Sorin Aldescu, administrator cabana: "Avem tochitura de miel, in unt de oaie si leurda si tuica fiarta, si vin fiert."
Si in Poiana Brasov, prietenii s-au incalzit cu putina tarie ca sa isi aiba curaj pentru un festin pantagruelic.
Aliniati frumos la celalalt capat al mesei, copiii exerseaza Steaua pana vin dulciurile.
Un domn inghesuie pe o farfuriuta minuscula mai multe bucati de friptura. Ar mai pune, dar se teme: "Pun la grasime. Eu si-asa-s baiet sanatos, puternic, dar ca sa nu mananc o fripturica de porc, asta-i pacat."
Petrecerile sunt si acum in toi.