"Florile de ceara", cautate de credinciosi la Manastirea Franciscana de la Radna, de Sf. Maria Mica. Ar vindeca multe boli

08-09-2014 18:49


Peste doua milioane de romani si romance intind mese in aceasta zi. Ne bucuram cu totii, ortodocsi si catolici, de una dintre cele mai mari sarbatori ale crestinatatii. Este nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Marie Mica.

Inainte sa primeasca oaspeti, multi au trecut si pe la biserica. Peste 2.500 de crestini s-au inchinat la Manastirea Piatra Fantanele din Pasul Tihuta. Slujba a fost oficiata de Inalt Prea Sfintitul Andrei Andreicut, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului. La hram au participat si pelerini din Germania sau Elvetia. Ademeniti de miros, multi nu au avut rabdare sa se incheie ritualul si s-au napustit asupra celor 7.000 de sarmale.

Si Manastirea Franciscana de la Radna, in judetul Arad, a fost in sarbatoare. Dupa liturghia oficiata in sapte limbi, credinciosii au cautat in genunchi "florile de ceara" sau "lacrimile Maicii Domnului", plante despre care localnicii spun ca vindeca multe boli, pentru ca produc in mod natural mir.

Potrivit traditiei populare, este si ziua in care Maica Domnului asculta rugaciunile femeilor care vor sa aiba copii sau ale gravidelor pe care le va ajuta sa aiba o nastere usoara.

VIDEO PROTVPLUS.RO