Firmele de asigurari auto nu achita pretul reparatiilor, spun soferii

Ultima actualizare: 07-03-2012 19:14

Numarul plangerilor facute de automobilisti impotriva firmelor de asigurari s-a triplat in prima parte a acestui an, potrivit datelor autoritatii de supraveghere in domeniu.

In cele mai multe cazuri, companiile nu vor sa achite la timp si integral pretul reparatiilor. Mai rau, unii agenti inventeaza scuze noi ca sa amane plata daunelor.

In primul trimestru, plangerile clientilor s-au dublat in cazul politelor CASCO, s-au triplat la asigurarile obligatorii RCA si au crescut de 12 ori la asigurarile "Cartea Verde" folosite in strainatate.

"Aproximativ 50-60% sunt solutionate favorabil, in sensul ca dosarele se despagubesc de catre soscietatil de asigurare, celelalte reclamatii nefiind intemeiate", a declarat Marinela Nemes, director general Comisia de Supraveghere a Asigurarilor

Mii de alte cazuri raman, insa, in curs de solutionare. Soferii viseaza la o metoda civilizata. Adica sa faca doar doua drumuri la service - cand duc masina la reparat si atunci cand o iau. Prea simplu, dupa pararea asiguratorilor.

In aceste conditii este de asteptat ca numarul reclamatiilor sa creasca exponential.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO