Fiecare biserica are chitantier pentru donatiile la Catedrala Neamului


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 03:00
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2011 17:19
Categorie: Stiri Sociale

"Catedrala Mantuirii Neamului, un dar al tau, pentru eternitate!" E sloganul sub care Patriarhia Romana isi promoveaza cel mai indraznet dintre proiecte.

O constructie gigantica, in slujba careia va zamisli in curand si chitantierul pentru donatii, pe care il vom gasi in fiecare biserica. Practic, Sinodul intrunit marti vrea ca orice leu pe care il dau enoriasii sau firmele pentru acest edificiu sa nu se amestece... cu alte fonduri.

Pe santierul Catedralei se lucreaza intens. Proiectul este insa mai vast decat poate duce bugetul in 2011. Pentru lucrarile programate anul acesta este nevoie, spunea Patriarhul, de 200 de milioane de lei. De la Guvern a venit insa saptamana trecuta o veste dezamagitoare. Doar 10 milioane de lei vor fi alocati de la stat, adica 5% din necesar.

Asadar, se cauta solutii de avarie. In Adunarea Nationala Bisericeasca de marti "Patriarhia si-a exprimat speranta continuarii lucrarilor de executie a infrastructurii viitoarei catedrale in 2011 si cu sprijinul eparhiilor ortodoxe romane din tara si din strainatate".

"Eparhiile" inseamna, de fapt, fiecare biserica, dar si fiecare credincios, care trebuie sa se implice financiar. Nimeni nu poate spune daca romanii cucernici vor aduna impreuna 190 de milioane de lei, cert este insa ca orice leu destinat Catedralei nu va fi in pericol sa se piarda printre alte donatii. Si asta pentru ca parohul va avea un chitantier separat.

Orice ajutor pentru Catedrala va fi bine primit. Ultima estimare arata ca, pana la inaugurare, constructia va absorbi cam 200 de milioane de euro.

Merita amintit ca si Papa Ioan Paul al II-lea a donat 200.000 de euro pentru constructie. Iar de acum orice crestin care face un asemenea gest benevol va avea, pe langa dovada scrisa, si numele sau pomenit pe site-ul Catedralei.

Crestinati doar CONTRA COST. Vezi cat cer preotii pentru un botez
Catedrala Neamului incepe sa prinda contur. Ar putea fi gata in 2013
VIDEO PROTVPLUS.RO