Femeile isi cauta cele mai bune produse pentru muraturile de toamna. La cat a ajuns in piata un kilogram de gogonele
Pana nu vin ploile si se strica vremea, gospodinele alearga sa-si umple camarile pentru iarna. Si cauta cel mai bun pret, pentru cele mai bune gogonele si alte legume de toamna.
Sute de producatori isi expun marfa pe tarabe, in asteptarea clientilor care cauta de la gogonele, struguri si vinuri de toate soiurile, pana la palinca si afumaturi. De cand se stie domnul Anghel face dulceturi si zacusca si in fiecare an vine la targ.
Femeie: "Preturile sunt foarte bune 10 lei zacusca, dulceata de cirese amare, dulceata de affine nuci verzi am avut am dat bine."
La doar cativa pasi o doamna isi ademeneste clientii cu o palinca de peste 50 de grade.
Femeie: "O palinca buna sa stie omul ce bea se face asa si in functie de cat tine margeaua."
Mai priceput, sotul femeii ne arata secretul tariei.
Barbat: "Daca nu tine 8-9 secunde atunci are sub 50 de grade - vedeti diferenta?"
Zeci de oameni se inghesuie in fiecare zi in jurul teascurilor unde mustul este produs pe loc.
Reporter: Care este secretul unui must bun?
Barbat: Strugurii cat mai copti si sa fie limpede. Totul depinde de struguri asta conteaza cel mai mult
Comerciantii isi indeamna clientii sa se grabeasca si sa ia castraveciori, gogonele, ardei capia, dovlecei sau pepeni pentru muraturi.
Barbat: "Daca nu va grabiti intr-o saptamana o sa-I cumnparati de la greci luati marfa romaneasca , pentru ca da bruma si nu mai gasiti"
Concurenta este atat de mare, incat preturile au scazut neasteptat de mult. Gogonelele de exemplu, costa sub un leu kilogramul. Targul de produse traditionale va fi deschis si saptamana viitoare in statiunea Mamaia.