Femeie obligata sa-i plateasca daune morale nurorii sale pentru inscriptia de pe mormantul fiului. Ce a scris mama indurerata

Ultima actualizare: 07-07-2017 07:50

Sentinta neobisnuita pentru o femeie din Timis. Aceasta trebuie sa ii plateasca daune morale nurorii si copiilor acesteia, pentru ca pe cripta fiului decedat a scris cateva versuri si nu i-a trecut numele complet.

Potrivit motivarii instantei, randurile ar fi fost defaimatoare si au adus un prejudiciu moral familiei indoliate. Acum, batrana trebuie sa plateasca 12.000 de lei daune, plus cheltuielile de judecata.

"Sub aceasta piatra grea/ Zace amintirea grea/ Consoarta rea am avut si odrasle de imprumut/ Cu moartea cand m-am luptat, nimeni nu m-a ajutat" - citeste femeia versurile de pe mormantul fiului.

Acestea sunt cuvintele care au deranjat-o pe nevasta celui decedat. Potrivit mamei, insa, barbatul s-ar fi stins dupa ce s-a intoxicat cu alcool etilic si, spune ea, ar fi fost dus prea tarziu la spital. Femeia indurerata a scris apoi pe cripta mesajul de la care a pornit scandalul.

Paraschiva Ciocoiu, mama barbatului decedat: "Mesajul ce l-am scris e durerea mea sufleteasca, pentru ca fiul meu a fost asa de bun, m-a ajutat foarte mult si eu, ca mama, ma simt vinovata ca nu l-am ajutat."

Probleme au fost si cu numele trecut pe cruce.

"Am scris: Aici odhineste Oprescu Mircea. Si eu trebuia sa scriu Oprescu Nicolae Mircea. Dar de ce n-am scris? Pentru ca toate cunostintele, neamurile l-au stiut de Mircea", mai spune femeia.

Sotia respectivului neaga toate aceste acuzatii si spune ca a avut numai probleme cu soacra.

Mirela Oprescu, sotia barbatului decedat: "Cat a trait sotul meu nu a avut loc de el, acum am ramas noi restul familiei. Plus ca face atat circ, aici cand vine, pe mijloace de transport, locuri publice, peste tot. Locul a fost cumparat de noi, l-am inmormantat si dupa sase saptamani s-a apucat ea sa faca minuni."

Initial, judecatoria Timisoara a obligat-o pe femeie sa plateasca 15.000 de lei, insa, in urma apelului, suma a scazut cu 3.000. De asemenea, instanta a obligat-o pe soacra sa stearga versurile.

Paraschiva Ciocoiu, mama barbatului decedat: "M-au judecat doamnele judecatoare pentru ca am scris cuvinte defaimatoare. Nu as mai scrie, dar eu nu am scris impotriva ei si a nepotilor, eu am scris durerea mea sufleteasca."

Francis Bondar, concubinul mamei: "A scris sotia pentru ca a fost foarte foarte necajita, nu credeam ca o sa aiba un necaz asa mare. Pe parcurs s-a gandit ca a gresit, dar era deja prea tarziu."

Decizia Tribunalului Timis este definitiva.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO