Fara BAC, dar multi. Mii de tineri se inghesuie sa ia ajutorul de somaj dupa ce au terminat liceul

Dată publicare: 30-08-2011 18:18
Dată actualizare: 09-10-2012 02:24


Fara diploma de bacalaureat in buzunar, mii de tineri din toata tara, dintre cei peste 100.000 care au terminat liceul in vara,
dar n-au luat examenul de maturitate, vor sa devina someri.

Nu si-au gasit o slujba, asa ca nu vor sa piarda ajutorul de la stat, de 250 de lei pe luna. Au la dispozitie doua luni de la incheierea studiilor ca sa depuna actele.

Bacalaureat 2011. Duminica, zi de foc pentru elevi: se afiseaza REZULTATELE si se depun CONTESTATII

Hunedoara este in topul judetelor fruntase, cu peste 10.000 de someri. Vor fi si mai multi din toamna, pentru ca sute de tineri care-au terminat in acest an liceul isi depun actele ca sa primeasca indemnizatie de somaj. Unii nu au trecut nici de bacalaureat.

In judetul Buzau, 680 de absolventi din promotia 2011 au solicitat sa fie luati in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Peste 400 dintre ei au terminat liceul, restul, o facultate.

Ca sa beneficieze de ajutor de somaj, absolventii de liceu sau facultate trebuie sa se inregistreze in evidentele AJOFM in termen de 60 de zile de la absolvire. Angajatii agentiei ii cheama periodic pentru a le prezenta oferte de locuri de munca sau programe de calificare. Daca refuza, pierd ajutorul de somaj.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO