Explicatiile ELCEN si RADET dupa ce mii de bucuresteni au fost lasati fara caldura la - 10 grade. "Platim acum ce nu avem"

Ultimul update: Joi 07 Ianuarie 2016 07:01
Data publicarii: Luni 04 Ianuarie 2016 18:43
Categorie: Social

Frig afara, frig si in case. Mii de oameni din sectorul 6 al Capitalei sunt victimele unei avarii de la Centrala Electrica de Termoficare din vestul Bucurestiului.

Oamenii, multi dintre ei cu copii mici, se plang ca, desi sunt la zi cu intretinerea, nu primesc suficienta caldura. Caloriferele din apartamente sunt aproape reci, iar locatarii povestesc cum e sa dormi infofolit cu doua plapumi. Vina pare sa o poarte un cazan care s-a defectat. Reprezentantii ELCEN sustin ca avaria a fost remediata si ca va fi reluata alimentarea cu caldura.

O femeie locuieste in sectorul 6 al Capitalei, in cartierul Ghencea, si tremura de trei zile. De cand a venit gerul, la ea in casa termomentrul nu a aratat mai mult de 15-16 grade Celsius.

''Nu rezistam fara calorifer. Eu am fost si operata si stau in frig, cu sticla de apa fiarta in brate, invelita cu mai multe paturi. Sunt 15 grade...'' - spune femeia.

La fel de frig este in tot cartierul, dar si in Drumul Taberei si in Militari, spune administratorul blocului.

ANM: Informare meteo de ninsori, precipitatii mixte si polei, in intreaga tara, pana marti la ora 12:00

"Nu se impaca RADET-ul cu CET-ul... Nu ne intereseaza pe noi combinatiile astea. Noi, cat cere atat platim, dar trebuie sa avem... Noi platim acum ce nu avem'', este indignat un locatar.

Contorul care arata temepratura apei care ajunge in calorifere si care ar trebui sa incalzeasca locuintele arata doar 40 de grade.

Pentru ca temperatura din coloana de apa a blocului sa aiba 50 de grade, trebuie ca agentul termic sa plece de la Centrala Electrica de Termoficare cu peste 100 de grade.

Valentin Vitelariu, director RADET: "Noi cerem 104 grade, ei ne dau 98-99 de grade. Din aceasta cauza, noi nu avem cum sa dam o cantitate suficienta de caldura in radiatoarele bucurestenilor. In calorifere, in loc sa ajunga la 52 de grade, ajunge cam la 48 - 43. Dimineata si seara sacrificam incalzirea si dam apa calda, ca sa faca oamenii dus, sa mearga la serviciu si de pe la 10 seara transferam pe calorifere."

La fel de frig este si in blocurile de pe bulevardul Timisoara. O femeie sta cu aragazul pornit toata ziua, ca sa fie cald pentru nepotelul ei de 1 an si jumatate.

Reprezentantii RADET Bucuresti dau vina pe ELCEN si spun ca probleme sunt in toate cartierele Capitalei care sunt aprovizionate de la CET Vest si CET Grivita. La randul lor, reprezentantii ELCEN confirma ca au avut probleme la un cazan, dar sustin situatia a fost remediata.

Oamenii care tremura de frig in apartamente, desi sunt la zi cu plata intretinerii, vor sa stie cine va raspunde pentru suferinta lor si cine va fi sanctionat.

Calatorie de cosmar in trenuri inghetate, ajunse cu ore intarziere la destinatie. Explicatia penibila a CFR Calatori

Calatorie de cosmar in trenuri inghetate, ajunse cu ore intarziere la destinatie. Explicatia penibila a CFR Calatori

program repopulare

Metoda prin care un primar din Botoșani a reușit să-și repopuleze comuna. "Am cam îmbătrânit şi murim”

Primarul care-i face de râs pe Facebook pe leneşii comunei. Ce riscă aceștia

Fată bătută de două adolescente, din cauza unui băiat, în centrul Aradului. VIDEO

O fetiţă de 9 ani, din Bihor, face zilnic 10 km pe jos până la şcoală. Povestea Marinelei

Festival al tatuajelor la Iași. Desenul pe care și l-a făcut o tânără venită din Anglia

500 de sate din țară, fără medici. Situația disperată a bătrânilor: ”Așteptăm să vină moartea”

pensionari

Pensionari voluntari pentru copiii ”uitați” în spital. ”Îmi reglez tensiunea privind acești îngeri neajutorați”

Trucurile de marketing care te fac să umpli coșul în magazine. Modul în care creierul e păcălit

Grupurile online în care femeile se ajută între ele să slăbească. Riscurile la care se supun însă

”Blind date” cu 300 de cărți. Ce au făcut zeci de tineri ca să încurajeze lectura

Ora de vară 2018. Când trecem la ora de vară în acest an

Ziua Sfântului Patrick. Cum au sărbătorit irlandezii în România