EXPERIMENT STIRILE PROTV: Cum reactioneaza corpul uman la temperaturi de peste 35 de grade

Dată publicare: 29-07-2013 19:07
Dată actualizare: 01-08-2013 06:54


Luni, la ora 13.00, Capitala a fiert la 35 de grade. Si este temperatura inregistrata la umbra. Camera de termoviziune arata ca organismul resimte chiar si cu 8 grade mai mult, asta ca sa nu mai spunem ca asfaltul clocoteste la peste 50 de grade.

Si-asa au fiert intr-o supa uriasa, colorata in rosu, toti cei care de voie sau de nevoie au iesit astazi pe strazi. Proba cu adevarat de foc au dat-o insa cei care au asteptat in statie, sub soare, autobuzul sau tramvaiul.

Cateva doamne, de pilda, s-au topit la cele aproape 50 de grade inregistrate pe corpul lor de aparatul nostru. Dar bine n-a fost nici in cuptoarele pe 4 roti.

Mai in gluma, dar mai ales in serios, tot luni s-a dat startul si sezonului de sauna din mijloacele de transport in comun. In autobuze, de pilda, au fost peste 40 de grade.

lantul de la gatul unui domn aflat la plaja pe litoralul romanesc are are 57 de grade.

Intrebat de reporterul ProTv daca renunta la bijuterie, barbatul a raspuns: ""Renuntam, dar nu o putem arunca, ca e prea multi bani".

Lasand la o parte orice gluma, organismul poate ceda din cauza disconfortului termic.

Medicii spun ca atunci cind omul inspira aer umed organismul NU primeste destul oxigen. Sangele nu se improspateaza corect si pot aparea ametelile si tahicardia.


VIDEO PROTVPLUS.RO