EXPERIMENT STIRILE PROTV. Cum au devenit telespectatorii reporteri pentru o zi

Ultima actualizare: 01-05-2014 07:01

Turistii care au urcat pe platoul Bucegilor, la peste 2.000 de metri altitudine, au avut parte de doua anotimpuri. Crestele muntilor sunt inca albe de zapada, insa soarele a fost prietenos, iar temperaturile au ajuns pana la 12 grade Celsius.

Cativa turisti au avut ocazia sa afle ce inseamna sa fii reporter, intr-un experiment Stirile Pro TV, si au incercat sa faca un material turistic.

Platoul Bucegilor a fost prietenos cu musafirii si, pe langa zapada, i-a intampinat cu un soare stralucitor. Amatorii de ski au fortat iarna si au amenajat, din omat, o trambulina pe care au sarit toata ziua.

"Vremea buna se pare ca inca mai tine cu noi si de ce sa nu profitam de zapada care este inca in conditii destul de bune pentru doua - trei sarituri", a spus Viorel Corbu, snowboarder.

Cei mai multi turisti au urcat insa pe munte pentru plimbare, ca sa admire privelistea de vis. Iar unii dintre ei au fost de acord sa participe la un experiment Stirile Pro TV si sa incerce sa fie reporteri.

Un domn s-a incumetat sa faca un material despre vremea de la munte. Incaltat in adidasi, a alergat prin zapada dupa turisti, si a incercat sa-i convinga sa vorbeasca cu el.

Daca nu a avut succes la interviuri, domnul Adrian s-a gandit sa descrie chiar el peisajul. Nu si-a ales cele mai bune expresii, dar a demonstrat, in schimb, ca la geografie... se pricepe!

"Varfurile Obarsia si mai in fund, care nu se vede, varful Omu, cu altitudinea cea mai mare din acest masiv - 2506 metri. In stanga aici avem Valea Ialomitei, in departare se vad crestele inca cu zapada ale muntilor Iezar, Piatra Craiului mai putin se vede pentru ca are o altitudine putin mai mica", a spus Adrian Stefanescu, turist.

Convins ca are prezenta scenica si este o fire convingatoare, Catalin si-a propus sa-i indemne pe turisti sa vina la munte.

"Fiind o vreme excelenta pentru turismul romanesc, asteptam cat mai multi turisti si romani, si din afara granitelor sa vina sa viziteze Parcul Natural Bucegi, sa vada Sfinxul", i-a indemnat Catalin Din pe iubitorii muntelui.

Chiar daca in statiunile de pe Valea Prahovei nu mai este demult fir de zapada, traseele de altitudine raman in continuare inchise. Salvamontistii ii sfatuiesc pe turisti sa nu se aventureze pe jos spre platou, deoarece pe vai inca exista riscul producerii avanselor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO