Experienta de neuitat pentru doi frati canadieni care au dormit de Halloween in Castelul Bran. Ce concurs au castigat

Ultima actualizare: 04-11-2016 07:06

La Castelul Bran, doi canadieni au fost oaspetii lui Dracula. Cei doi au castigat un concurs, iar premiul a fost o noapte in cladirea contelui, unde nu a mai dormit nimeni de decenii intregi!

Experienta este, cu siguranta, una veritabila de Halloween, deoarece fiecare a fost poftit sa se odihneasca intr-un sicriu!

Castigatorii au ajuns la castel la amurg, cu o trasura trasa de doi cai negri. La sosire au fost intampinati chiar de Dacre Stoker, stranepotul faimosului scriitor Bram Stoker, autorul romanului "Dracula".

Tami si Robin sunt doi frati din Canada, care au castigat concursul cu un raspuns la intrebarea: "Ce i-ai spune lui Dracula daca te-ai intalni cu el?". Ei au explicat, pe scurt, ca bunicul lor, expert in literatura gotica, le-a transmis pasiunea pentru povesti misterioase. Si au marturisit ca ar face orice sa petreaca o noapte in castelul Bran. Asa au fost alesi din 88 de mii de participanti.

Tami Varma, manager de evenimente din Canada: "Tu erai socat si nu-ti venea sa crezi si acum iata-ne aici! Bunicul nostru a calatorit aici in anii '70. Cand era aici, a auzit niste pasi, ca si cand cineva il urmarea si stiu ca, intr-un mod ciudat si extrem de interesant as spune, il onoram pe el in seara asta. Si mai stim ca el este acum cu noi in acest castel."

A urmat cina, la lumina lumanarilor. Din meniu nu au lipsit celebrul paprikash de pui, amintit si in romanul din 1897, si nici branzeturile transilvanene afumate sau coniacul de prune si coacaze.

Castigatorii au avut de respectat si cateva reguli stricte - sa nu aduca usturoi sau bijuterii din argint si să nu faca semnul crucii sau selfie-uri in fata oglinzilor.

Cei doi frati si-au petrecut apoi noaptea - probabil, cu inima stransa - in sicrie de lemn, captusite cu catifea rosie!.

Un strat fin de zapada a acoperit azi-noapte acoperisul castelului Bran si imprejurimile si a dat astfel si mai mult farmec locului care a devenit vestit in lumea intreaga.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO