Este oficial: locuitorii din Voluntari vor sa devina bucuresteni!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Primul pas spre infiintarea sectorului 7 al Capitalei a fost facut. Locuitorii din orasul Voluntari au votat duminica si un al doilea referendum, realizat numai pentru ei.

Mai bine de jumatate dintre locuitorii cu drept de vot din Voluntari s-au prezentat la referendum. 77% dintre ei au votat ca sunt de acord ca orasul lor sa se transforme in sectorul 7.

Si autoritatile spera ca sub conducerea primariei generale a capitalei orasul va avea "autonomie financiara". Totusi, sectorul 7 nu se poate naste peste noapte. Vor fi organizate alte doua referendumuri, pentru ca si locuitori din llfov, dar si cei din Bucuresti, sa aiba un cuvant de spus.

Si ar mai fi un pas de facut. Primaria trebuie sa trimita o solicitare Guvernului, care la randul lui sa inmaneze Parlamentului un proiect de lege, care va fi evident din nou suspus la vot. Oficialii din Voluntari spera ca toata aceasta procedura sa nu dureze mai mult de doi ani.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Vot la Voluntari: devine orasul sector in Bucuresti?
Vot la Voluntari: devine orasul sector in Bucuresti?

Desi poate suna ciudat, votul a avut o miza uriasa in Voluntari si Pipera. Acolo, cetatenii s-au inghesuit la un referendum local, in urma caruia ar putea aparea pe harta Bucurestiului si cel de-al 7-lea sector.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.