Este nevazator, a promovat examenul de titularizare, dar nu poate sa predea. Cum i-ar fi pus Inspectoratul bete in roate

Ultimul update: Vineri 25 Noiembrie 2016 07:14
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2016 17:21
Categorie: Social

Calificat ca profesor de educatie civica, un barbat nevazator din Dambovita acuza Inspectoratul Scolar ca ii refuza dreptul de a fi la catedra.

Dupa ce a promovat examenul de titularizare, dascalul a primit ore la mai multe scoli de pe raza judetului, dar ar fi trebuit sa faca naveta zeci de kilometri ca sa poata indeplini norma de predare. Cei de la Inspectoratul scolar sustin, in apararea lor, ca nu au un post vacant convenabil pentru profesorul nevazator si trebuie sa accepte situatia.

Dumitru Tudorache are 47 de ani. De cand se stie, a perceput doar umbre si lumini, dar asta nu l-a impiedicat sa duca o viata normala. A fost asistent medical fizio-terapeut, dar a decis sa-si continue studiile. A absolvit facultatea de Drept, doua masterate si cursuri de psihopedagogie, iar in aceasta vara a promovat examenul de titularizare cu 8,13.

Chiar si asa, nu a putut sa ocupe un post in invatamant. Cei de la Inspectoratului Scolar Dambovita nu l-au sprijinit sa obtina cele 18 ore pe care ar trebui sa le predea lunar la scoli din Pucioasa si din localitatile invecinate.

Dumitru Tudorache: "Inspectoratul mi-a oferit posibilitatea, intre ghilimele fie spus, de a preda in circa 12 scoli intr-o saptamana, pe o raza de 100 de kilometri, din nordul judetului, in sudul judetului. Era un lucru imposibil".

Profesorul sustine ca Inspectoratul scolar ii pune bete in roate, desi la orele de practica s-a descurcat foarte bine. Omul este casatorit, cu doi copii, de 4 si 9 ani.

Barbatul pregateste uneori masa copiilor si tot el repara, fara ajutor, micile stricaciuni din casa.

Sotia: "Ma ajuta foarte mult in casa, mai ales cu educatia copiilor. Face sandvisuri copiilor, ceai, incalzeste mancarea, ii schimba, temele, aproape tot ce fac si eu."

Olimpia Popa, medic de familie: "Sa predea in invatamant sigur ca este apt, nu se pune nicio problema, este bine instruit, este capabil, este normal neuropsihic, nu are probleme."

Profesorul este convins ca ar putea preda fara probleme, dar spune ca reprezentantii Inspectoratului scolar l-au descurajat: pentru o norma, i-au propus ore risipite la mai multe scoli, din diverse localitati.

Prof. Ion Sorin, inspector scolar general ISJ Dâmbovita: "Orele de cultura civica sunt dispersate la nivelul unitatilor scolare. I-am oferit aceasta sansa, a refuzat-o, ne pare rau... Mai mult de atat nu putem face."

Revoltat, Dumitru Tudorache a fost in audienta la Ministerul Educatiei si asteapta de acolo un raspuns.

 

Profesor de la Universitatea de Petrol si Gaze, audiat de procurori pentru luare de mita. Ce sume ar fi primit de la studenti
Profesor de la Universitatea de Petrol si Gaze, audiat de procurori pentru luare de mita. Ce sume ar fi primit de la studenti
VIDEO PROTVPLUS.RO
Sofer
Un șofer fără carnet a fost oprit de polițiști cu focuri de armă
Medicii din Cluj i-au pus carton în loc de ghips unei femei cu mâna ruptă
Scandal cu o investiție de sute de mii de euro. Edilii, acuzați că au lăsat în paragină o clădire
Opt oameni au fost răniți după ce două autobuze pline cu muncitori s-au ciocnit, în Gorj
A luat un străin „la ocazie”, dar a regretat amarnic. Pățania unui bărbat din Dâmbovița
"Lăsata Secului". Ortodocşii intră în post cu tofu, burgeri vegetali, avocado şi humus
sibiu
Pregătiri în toi la Sibiu pentru târgul de Crăciun. Surprizele care îi așteaptă pe oameni
Învățământul de stat ar putea fi blocat. Deficit tot mai mare de profesori
Industria turismului, afectată de lipsa de personal: "Nu pot să-i aduc de acasă"
Dependenții de droguri, lăsați pe cont propriu. Mărturiile celor care au scăpat din infern
Câine căzut într-o prăpastie de 10 metri, în Gorj. Cum a fost salvat Floricel
Nouă ”zebre” pe o distanță de 300 de metri, pe o stradă înfundată, în Suceava. FOTO