Escalada pe schelele lasate pe blocuri! Nu pentru miscare, ci pentru furt!
Este sportul care a capatat tot mai multi adepti in Bucuresti, un oras plin de schele. In pericol sunt toti cei care stau in blocurile in curs de reabilitare.
Cum lucrarile s-au oprit in perioada iernii, iar muncitorii au plecat, in locul lor se catara hotii. Foarte multi oameni i-au vazut de la geamuri si au sunat disperati la Politie si Primarie.
Cele mai periculoase sunt schelele din curtile interioare, unde sunt probleme chiar si in timpul zilei. Cei mai multi locatari sunt plecati la serviciu si o fereastra deschisa ii poate indemna
Unii isi roaga vecinii pensionari sa joace rolul de jandarmi ai blocului.
Sunt si multe cazuri in care constructorii au terminat lucrarea, dar nu demonteaza schelele. Nu au unde sa le duca, avand sediul undeva in tara, asa ca asteapta sa castige o noua licitatie, ca sa le mute la viitorul proiect.
Sesizati, politistii spun ca firmele care se ocupa de reabilitare sunt obligate sa asigure si paza. De vina sunt insa si autoritatile care nu ii trimit in patrulare pe agentii comunitari.
Grav este ca in caz de furt constructorul nu poate fi acuzat de favorizarea infractorului, insa va raspunde penal daca se intampla un accident. Sa nu uitam ca pe aceste structuri lasate la voia intamplarii se pot urca si copiii.