E oficial! Orice contract poate fi reziliat daca sunteti nemultumiti

Ultima actualizare: 07-11-2012 21:01

Va mai amintiti cand ati vrut sa desfaceti un contract cu firma de telefonie, cablu ori internet, dar v-ati lasat pagubasi pentru vi s-au cerut taxe enorme si abuzive?

Puteti uita totul. De marti, se rupe acest lant care tinea clientii legati intr-un fel de furnizorii de servicii. Orice contract poate fi reziliat daca sunteti nemultumit de calitatea serviciilor fara sa mai puteti fi obligat la plata unor cheltuieli suplimentare.

Si totusi nu va ganditi ca puteti rezilia dupa ce ati luat un telefon la promotie. Operatorul l-a finantat.

Asadar, daca ati luat gratis pe contract un celular de 250 de euro, spre exemplu, veti fi nevoit sa achitati o diferenta daca renuntati la contract. Conform legii, dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza, dar drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale. Se aplica si la contractele noi si la cele in derulare.

Furnizorii spun ca legea va avea si efecte negative. Asociatia Operatorilor Mobili din Romania considera ca unul dintre efectele negative posibile si logice ale acestei decizii ar putea fi reducerea dramatica sau chiar disparitia de pe piata a ofertelor de abonamente insotite de telefoane la preturi reduse.

Semn ca a trecut vremea cand romanii luau de bun orice seriviciu, operatorii stiu de acum ca aproximativ un nemultumit din doi schimba furnizorul.

Chiar si asa, o treime dintre clienti se declara nemultumiti de felul in care li se rezolva o problema, conform unui studiu Omnibus realizat de GFK.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO