Dupa ce au dat 3000 de euro pe o cusca speciala pentru veverite, au mai si ingradit-o. Gafa autoritatilor din Bistrita

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59

"Inchisoarea" de lux amenajata de autoritatile din Bistrita pentru cateva veverite din oras nu se bucura de succes. Degeaba au dat responsabilii 3.000 de euro pentru o cusca speciala, daca au si ingradit-o.

Cele 6 vietati gingase adapostite acolo sunt depresive si nu vor sa li se arate vizitatorilor. In loc sa le elibereze in natura, cei care au avut ideea au platit din bani publici si un gard menit sa ii tina la distanta pe oameni.

La sfarsitul lunii aprilie a fost mare forfota in parcul municipal din Bistrita. Atunci primarul Ovidiu Cretu a hotarat sa cumpere o voliera cu 14.000 de lei. Si daca a fost luat casuta, a luat si 6 veverite pentru care edilul a dat inca 2700 de lei. Adica 100 de euro bucata.

Insa, din nefericire, bietele animale chinuite in acest spatiu ingradit nu vor sa iasa din ascunzatori si stau mai tot timpul departe de ochii vizitatorilor. Mai ales ca unii dintre ei le sicaneaza.

Cei din primaria Bistrita nu au inteles insa mesajul si au considerat ca trebuie sa extinda investitia. Asa ca au cumparat si un gard. Daca inainte, cele 6 veverite puteau fi foarte greu vazute de la aceasta distanta, acum copiii, impreuna cu parintii, vor trebui sa le priveasca de la 2 metri distanta de voliera, dupa acest gard.

Mihai Rusti, purtator de cuvant Primaria Bistrita: "Garduletul respectiv are un rol simbolic si e un mesaj pe care noi am vrut sa il transmitem celor care apelau la actiuni prea insistente si sa le dam un ragaz sa se acomodeze cu oamenii, cu forfota din jurul lor."

Localnic: "Eu nu stiu daca intr-un parc asa trebuie sa stea veveritele si acum o sa postez si urmatorul gard care apare, daca nu ii suficienta cusca aia sa arat lumii ca inca se mai lucreaza aici. Parnaie de veverite in propria casa, in propriul habitat."

Cei din primarie planuiesc sa le redea veveritelor libertatea abia dupa ce acestea se vor inmulti. Atunci, spun ei, ele vor reveni cu drag in voliera pentru pui.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO