Drama pentru o familie de romani din Italia. Copilul lor se lupta intre viata si moarte, dupa un diagnostic gresit

Dată publicare: 23-02-2015 07:43
Dată actualizare: 26-02-2015 06:50


Un cuplu de romani din Italia traieste cel mai negru cosmar al oricarui parinte.

Fetita lor de nici doua luni se zbate de o saptamana intre viata si moarte intr-un spital din Italia, dupa ce medicii au confundat simptomele meningitei cu o banala raceala. Copila a fost internata dupa cateva ore la alt spital, dar starea ei era deja foarte grava. Este al doilea caz de diagnosticare gresita a meningitei in numai o saptamana in Italia.

In dimineata zilei de 16 februarie, Marina a chemat salvarea si s-a dus cu fetita de numai 40 de zile la spitalul Maggiore din Bologna. Copila avea febra si voma.

''Plangea de durere. Ne-am speriat, pentru ca nu o mai auzisem plangand asa", a spus Marina.

Medicii de la Urgenta i-au spus ca febra e data de o infectie gastrointestinala sau respiratorie si au trimis-o acasa.

''De ce nu m-au tinut macar o ora acolo, macar sa vada daca ii scade febra?'', a mai spus mama fetitei.

Insa fetita se simtea tot mai rau, iar febra crestea de la ora la ora. In jur de pranz, parintii au mers la un pediatru, care i-a trimis imediat la spitalul Santa Orsola. Fetita a fost internata pe loc cu diagnosticul de meningita infectioasa, dar in scurt timp a intrat in coma. Dupa o saptamana, medicii spun ca fetita are activitate cerebrala minima, iar inima si plamanii functioneaza cu ajutorul aparatelor.

''Situatia e grava. Nu sunt sperante sa o externeze", a spus tatal, Constantin. Spitalul unde copila a fost diagnosticata gresit a explicat ca fetita avea temperatura 37,5 si nu prezenta simptome specifice meningitei.

''Prezenta elemente clinice care, izolate, nu puteau indica evolutia dramatica din orele urmatoare'', a spus Fabrizio Sandri, seful sectiei de pediatrie de la Spitalul Maggiore.

Explicatia nu ii consoleaza pe parintii copilului, care se gandesc sa faca plangere impotriva spitalului. Cu doar cateva zile in urma, un copil de aproape doi ani a murit tot in urma unei meningite nediagnosticate la timp, intr-un spital din Palermo. In acest caz, procuratura a deschis o ancheta.


VIDEO PROTVPLUS.RO