Drama familiilor din Bârlad, rămase fără case după un incendiu devastator. Militarii și voluntarii le-au sărit în ajutor

Dată publicare: 11-05-2021 07:39
Dată actualizare: 11-05-2021 09:27


Incendiul izbucnit duminică în Bârlad, unde opt gospodării au fost afectate de flăcări, a lăsat în urmă oameni disperați, care nu știu încotro să o apuce.

Familiile, rămase pe drumuri, și-au adunat ultimele puteri, și, ajutate de militari și voluntari, au periat locuințele încă fumegânde, în căutare de lucruri ce au scăpat de furia focului.

Cu ochii înlăcrimați, toți speră să aibă forța să o ia de la capăt după necazul abătut asupra lor.

La câteva ore după ce incendiul izbucnit duminică seara pe o stradă din Bârlad a fost stins, proprietarii, cu ochii în lacrimi, au dat piept cu realitatea dureroasă. Pe lumină, și-au dat seama cât de mari sunt pagubele.

Proprietar: "Pierderile sunt enorme. Pierderi, uitați, se vede, peste tot. Toață lumea era acasă, doar proprietarul de unde a luat foc nu era. Când s-a observat focul era trziu și nu s-a mai putut face nimic. Să ne întărească Dumnezeu să ne facem casele înapoi.”

În ajutorul celor 18 oameni rămași fără un acoperiș deasupra capului au sărit imediat autoritățile și voluntari cu suflet mare. Toți s-au mobilizat și i-au ajutat să adune de printre dărâmături lucruri care nu au fost transformate în scrum de flăcări.

Bărbat: ”Șfârsitul lumii era. Așa ceva nu am văzut în viața mea. Toți vecinii au sărit. A venit Armata, Poliția. Toate au luat foc odată. Ne era frică să nu se ducă focul la deal, la noi. Dacă se scapă la deal, gata, ardem ca șobolanii.”

Pentru a potoli vălvătaia au intervenit 11 echipaje de pomperi, iar primele cercetări arată că totul a pornit de la o candelă aprinsă, lăsată nesupravegheată.

Florin, Asociația Bikerboyz Bârlad: ”Un incendiu foarte puternic, cum nu s-a mai văzut, un mare dezastru pentru orașul nostru. Asociația Bikerboyz Bârlad nu va sta deoparte și va ajuta familiile afectate cu materiale de construcții și tot ce trebuie, pentru a nu sta sub cerul liber. Foarte mult ne-a impresionat drama acestor familii.”

Episcopia Huşilor a anunțat că adună bani și alimente pentru acești oameni, iar Primăria municipiului a transmis că va lua mai multe măsuri pentru a veni în sprijinul proprietarilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO