Drama barbatului din Brasov care cantarea 200 de kg. A slabit enorm, dar acum sufera de leucemie si are nevoie de sange
Soarta il loveste crunt, pentru a doua oara, pe barbatul de 35 de ani din Brasov, care in urma cu 3 ani si jumatate cantarea 200 de kilograme.
Dupa ce a scapat de acest chin, cu ajutorul unei operatii de micsorare a stomacului, si a dat jos peste 100 de kilograme, medicii i-au pus acum un diagnostic cumplit: leucemie.
Barbatul ar avea sanse sa scape de aceasta maladie, dar in acest moment spitalele se confrunta cu o grava criza de sange, iar transfuziile sunt vitale in cazul lui.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"M-am simtit ca un nou nascut, traiam o a doua viata dar din pacate nu a tinut prea mult, Am nevoie sange, am nevoie de trombocite", spune Marian Oprea.
Au trecut mai putin de patru ani de cand, tot de pe patul de spital, Marian cerea cu disperare ajutor. Bolnav de obezitate morbida, ajunsese la 200 de kilograme, iar inima putea sa i se opreasca in orice moment.
Operat pe cheltuiala unui spital privat, Marian a scapat de peste 100 de kilograme, iar viata i se schimbase complet. Visul de a deveni DJ i s-a implinit.
"Sunt in largul meu atunci cand sunt la un eveniment si pun muzica", spune Marian.
Recent insa, a lesinat la o petrecere, iar diagnosticul dat de medici a cazut ca un traznet: leucemie. A inceput tratamentul, dar spitalul se confrunta cu o grava criza desange, mai ales din grupa lui Marian - 01 RHnegativ.
Alina Rosca, medic primar hematologie: "Nu avem resurse de sange, nu putem sa ne continuam tratamentele corespunzator si pacientii acestia sunt la risc pentru alte complicatii, daca nu sunt transfuzati la momentul potrivit."
Doctorii spun ca vara sunt putini donatori, iar rezervele se epuizeaza repede. Aceeasi problema, sustin ei, e in toate spitalele din tara.
Nu sunt doar eu in aceasta situatie. Eu sper pana in ulima clipa, Dumnezeu ne iubeste si ne va ajuta", spune Marian.
Laurntia Florea, medic director CTS Brasov: "Facem apel la donatorii vechi sa revina si cei care doresc sa devina donatori."
Doar 2% dintre romani doneaza voluntar sange, un procentaj de trei ori mai mic decat media europeana. In top sunt Austria si Franta, unde aproape 66% din populatie doneaza sange.