”Dorel” de Constanța. Au vrut să asfalteze în mijlocul gerului, dar le-a înghețat asfaltul. Explicațiile companiei

Ultima actualizare: 11-01-2022 18:07

Un șofer din Constanța a filmat o scenă demne de filmele de comedie: câțiva muncitori care încercau să asfalteze un drum s-au trezit cu asfaltul ... înghețat, înainte să termine treaba.

Scenele au fost surprinse marți, 11 ianuarie, în jurul orei 12.00 în municipiul Constanța, la intersecția bulevardului Tomis cu strada Nicolae Iorga.

Muncitorii au aruncat mai multe lopeți de asfalt încins pentru a acoperi o groapă, însă, pentru că nu l-au întins imediat, asfaltul s-a întărit, mai ales că, la malul mării, termometrele indicau sub zero grade.

Șoferul care a filmat susține că muncitorii i-au cerut indicații șefului de echipă, iar acesta le-ar fi transmis să spargă asfaltul cu lopețile și să-l întindă ... cum pot.

Comentariile ... sunt de prisos!

Explicațiile companiei care se ocupă de asfaltare: în sezonul rece folosim "asfalt rece"

În urma publicării acestei știri, reprezentanții companiei Confort Urban Constanța, companie aflată în subordinea Consiliului Local, au făcut următoarele precizări:

"Din punct de vedere tehnic, în perioada sezonului rece se folosește un material numit: Mixtură stocabilă la rece sau pe scurt ASFALT RECE. Mixtura asfaltică stocabilă la rece este un material care este folosit la întreținerea curentă a drumurilor. Tehnologia de aplicare a mixturii stocabile la rece este diferită de tehnologia de aplicare a mixturilor asfaltice la cald. În clipul prezentat de dumneavoastră se poate observa tehnologia corectă de aplicare a mixturii stocabile la rece", au precizat reprezentanții companiei. 

Ei au continuat cu prezentarea mixturii folosite: 

"Este un produs de inalta calitate pentru reparatii durabile, chiar permanente, fiind compus din agregate minerale sortate si acoperite de o pelicula de bitum fluxat cu additivi speciali. Aditivii folositi pentru facilitarea prelucrabilitati pe timpul aplicari si mai ales cresterea adezivitatii sale pe timpul sau de folosinta. O granulometrie specificata garanteaza impanarea agregatelor si fixarea lor sub trafic.
Mixtura asfaltică stocabila este solutia ideala si economica pentru reparatiile gropilor si frezarilor in covor asfaltic si suprafete betonate. Pentru intretinerea drumurilor la inchiderea decupajelor tehnice, traversari surpate, patching sau sigilarea carotelor. Este conceput pentru spatii delimitate si se foloseste de sprijinul lateral pentru a se fixa durabil. Materialul este superior celor mixturi asfaltice clasice pentru ca poate fi aplicate in orice conditie meteo. Nu necesita amorsarea prealabila a reparatiei si se aplica „intr-o singura etapa”. Reparatia facuta nu mai trebuie inlaturata in cazul asfaltarii. Se aplica in gropi si in decupaje tehnice si pentru reparatii in covoarele asfaltice sau suprafete betonate existente. Mixtura este este stocabila vrac si are un termen de prelucrabilitate pana la doi ani!. Se poate prelucra cu usurinta si in conditii de temperaturi scazute
Proprietati
• Stocbila Vrac
• Livrare Vrac, BigBag sau saci 25 kg
• Prelucrabila pana la -10°C +15°C, dar in cazuri exceptionale mixtura poate fi utilizata la temperaturi extreme de la -40°C la + 60°C
• Reparatie permanente
• Flexibila, pote fi folosita pe suprafete din beton de ciment si covoare asfaltice
• Rezistenta la ploi, inghet si uzura
Avantaje
• Nu necesita taierea marginilor
• Nu aveti reziduri pe santier
• Nu necesita adezivi speciali
• Nu se folosesc benzi de etansare
• Nu va trebuie utilaje grele pentru compactare
• Nu necesita transport mixtura asfaltica fierbinte
• Nu necesita incalzire
• Nu va ramine material nefolosit".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO