Doi medici au fost gasiti vinovati in cazul gemenilor declarati avortoni

Dată publicare: 22-11-2010 00:00
Dată actualizare: 29-10-2012 16:19


Un medic are dosar penal, iar un altul va fi cercetat de Comisia de Disciplina. Sunt rezultatele anchetei preliminare in urma incidentului de la Spitalul de la Campulung Muscel.

Acolo, doi gemeni nascuti prematur au fost declarati avortoni si tinuti noua zile fara ingrijiri speciale.

Nemultumit de concluzii, ministrul Cseke Atilla a anuntat ca vrea sa trimita echipa de la Bucuresti ca sa investigheze cazul. Directia de Sanatate Publica Arges a gasit doi vinovati.

Neonatologul care are acum dosar penal pentru neglijenta in serviciu spune ca a facut toate eforturile ca sa-i tina in viata pe copii si nu intelege de ce trage ponoasele cand de fapt ginecologul i-ar fi declarat avortoni pe gemenii nascuti prematur.

Cei doi frati s-au nascut inainte de termen la Campulung Muscel si cu toate ca ar fi trebuit mutati intr-o maternitate cu dotari superioare, noua zile au fost tinuti intr-un incubator obisnuit.

Vazand cum stau lucrurile, tatal, care este preot intr-o localitate din Arges, a facut reclamatie la Ministerul Sanatatii, temandu-se ca nu vor supravietui pruncii. Abia atunci doua ambulante speciale i-au transferat la maternitatea Polizu din Bucuresti.

Copiii sunt si acum la terapie intensiva. Starea lor este stabila.

Scandalos: gemeni prematuri declarati ca fiind avortoni! Au supravietuit

Tags: malpraxis, copii,


VIDEO PROTVPLUS.RO