Doar 4% dintre romani au facut cumparaturi online anul trecut
Din toata Uniunea Europeana, romanii si bulgarii au cea mai mica incredere in acest tip de comert, arata un studiu al Comisiei Europene.
In Bulgaria, 3% dintre consumatori au comandat produse pe Internet.
Romania, Bulgaria, Belgia si Letonia sunt statele europene unde consumatorii au cele mai reduse sanse sa achizitioneze online produse din alte tari UE.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cum stau celelalte tari?
Finlanda si Olanda sunt statele UE in care populatia are cea mai mare incredere in comertul national online. 57% dintre consumatorii din Marea Britanie au comandat pe Internet produse si servicii in 2008, ponderea fiind de 50% in Danemarca, Germania si Olanda.
Ce pune bete in roate comertului online?
Dezvoltarea comertului online transfrontalier din Europa este impiedicata de factori precum: cunoasterea unei limbi straine, preferintele individuale, gradul de penetrare al Internetului sau eficienta sistemului postal sau de plati.
Analiza arata că 33% dintre consumatorii din Uniune sunt dispusi sa achizitioneze bunuri si servicii prezentate intr-o limba straina.
Peste 30% dintre consumatorii europeni s-au plans ca furnizorii refuza sa livreze bunurile comandate deoarece nu au sediul in tara de resedinta a clientului.