Doar 4% dintre romani au facut cumparaturi online anul trecut


Ultimul update: Miercuri 03 Octombrie 2012 15:42
Sursa: ProTV
Data publicarii: Joi 22 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale
comert electronic

Din toata Uniunea Europeana, romanii si bulgarii au cea mai mica incredere in acest tip de comert, arata un studiu al Comisiei Europene.

In Bulgaria, 3% dintre consumatori au comandat produse pe Internet.

Romania, Bulgaria, Belgia si Letonia sunt statele europene unde consumatorii au cele mai reduse sanse sa achizitioneze online produse din alte tari UE.

Cum stau celelalte tari?

Finlanda si Olanda sunt statele UE in care populatia are cea mai mare incredere in comertul national online.  57% dintre consumatorii din Marea Britanie au comandat pe Internet produse si servicii in 2008, ponderea fiind de 50% in Danemarca, Germania si Olanda.

Ce pune bete in roate comertului online?

Dezvoltarea comertului online transfrontalier din Europa este impiedicata de factori precum: cunoasterea unei limbi straine, preferintele individuale, gradul de penetrare al Internetului sau eficienta sistemului postal sau de plati.

Analiza arata că 33% dintre consumatorii din Uniune sunt dispusi sa achizitioneze bunuri si servicii prezentate intr-o limba straina.

Peste 30% dintre consumatorii europeni s-au plans ca furnizorii refuza sa livreze bunurile comandate deoarece nu au sediul in tara de resedinta a clientului.


 

Sursa: ProTV Mediafax

Tags: comert online,

VIDEO PROTVPLUS.RO