Dispozitivul care "prevesteste" in 30 de secunde orice cutremur, la salonul de inovatii din Capitala

Ultima actualizare: 17-06-2012 02:17

De la un detector de seisme, la un sistem de semnalizare a unor accidente pe autostrada. Si de la haine tratate cu ioni de argint pana la dispozitive care-ti taie la jumatate factura de gaze.

Sunt cele mai promitatoare proiecte, suta la suta romanesti, expuse la salonul de inovatii deschis la Bucuresti. Adica, dupa cum spun cei peste 100 de inventatori, avem idei, asteptam finantare.

La targ a fost adus un dispozitiv care "prevesteste" cu 30 de secunde orice cutremur peste 6 grade pe Richter. Inainte de unda distructiva, decupleaza automat sursele de gaz si apa, dar si lifturile pentru a evita pagube suplimentare.

Si mai surprinzator aparatul costa sub 1.000 de euro, dar nu e inca in productie.

Mai curand ar putea patrunde in casele noastre o instalatie care creste energia de ardere a gazului.

Exista si un dispozitiv de semnalare a accidentelor. Pe marginea autostrazii va fi instalata o bara din plastic casant, in care sunt ancorati senzori. Langa bara, becuri la fiecare 25 de metri.

Uneori, tehnologia imbina fericit sanatatea si moda. Institutul de Pielaria a tratat aceste blanuri cu nanoparticule de argint, ceea ce le-a dat proprietati antimicrobiene. Se prelungeste durata de viata a produselor, iar purtatorul isi poate trata unele boli de piele.

Important este insa sa vina si banii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO