Din ianuarie vom gasi mai greu un loc de munca!

09-12-2008 00:00


Fabrica

Doar 28% dintre companiile romanesti s-au declarat intersate sa faca angajari in perioada ianuarie-martie 2009, procent in scadere fata de previziunile din octombrie-decembrie 2008, cand 32% dintre angajatori doreau sa-si mareasca personalul.


In plus, 58% dintre angajatori nu au de gand sa-si schimbe planurile de recrutare pentru trimestrul urmator, in crestere cu doua puncte procentuale.

Sunt insa si vesti bune pentru anul viitor! Daca locuiti in nord-vestul tarii sau in zona Bucuresti-Ilfov, aveti sanse mai mari sa fiti angajati. 27% si respectiv 23% dintre companiile din zonele mentionate s-au declarat doritoare sa angajeze personal nou.

La polul opus insa, doar 17% dintre angajatorii din agricultura si administatia publica si doar 14% dintre companiile din industria prelucratoare vor angaja personal.

Si in constructii, planurile de angajare au fost afectate, previziunea pentru primul trimestru al anului viitor fiind de 6%. 

Cele mai optimiste previziuni de angajare s-au inregistrat in randul firmelor de finante, asigurari, servicii imobiliare, comert si transport.

Pe de alta parte, intr-un studiu compus din 17 tari din regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), Romania se afla printre tarile unde previziunile de angajare au inregistrat cel mai ridicat grad de optimism, alaturi de Peru, India, Costa Rica, Canada, Columbia, Africa de Sud, Australia, Polonia, Statele Unite ale Americii si China. Cele mai sumbre previziuni s-au inregistrat in Singapore, Irlanda, Spania si Italia.

Citeste mai multe despre ponderea firmelor care anticipeaza diminuarea recrutarilor sau chiar reduceri de personal pe www.mediafax.ro!

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO