Din elev, demon. "Scoala era adunarea drogatilor". Marturia socanta a unui dependent de etnobotanice


Ultimul update: Luni 10 Septembrie 2012 04:16
Data publicarii: Miercuri 30 Noiembrie 2011 18:29
Categorie: Stiri Sociale

Substantele etonobotanice si drogurile le fura tinerilor cei mai frumosi ani din viata, pentru ca responsabilii n-au fost in stare sa opreasca vanzarea lor.

Un adolescent din Bacau a devenit spargator la 17 ani, ca sa poata face rost de bani pentru droguri. Ajuns la urgenta, dupa o supradoza, baiatul le-a marturisit medicilor ca se drogheaza de trei ani, si, mai mult, ca face acest lucru la scoala impreuna cu alti colegi. Cu unii dintre ei s-a apucat si de furturi, iar acum risca sa ajunga dupa gratii.

Pentru Bogdan si familia lui, cosmarul a inceput in urma cu trei ani cand a intrat la un liceu din Bacau. Visa sa devina arhitect, dar totul s-a naruit cand a inceput sa se drogheze. Naiv, n-a inteles ca dealerii i-au dat primele doze gratuit, ca sa-l transforme in client dependent pe viata. Marturiile baiatului sunt socante.

 

"La scoala era adunarea drogatilor, adica trei sferturi din scoala consuma. I-am zis mamei ca ma droghez si nu mi-a mai dat bani si am inceput sa vand tot ce aveam. Toate hainele le-am vandut, dupa aia, aurul din casa. Cand n-am mai avut ce sa vand, am inceput sa fur, am ajuns si la talharii, a recunoscut Bogdan.

Familia a aflat ce se intampla abia dupa un an cand, din cauza absentelor, era pe cale sa fie exmatriculat.

Conducerea liceului din Bacau, unde a invatat Bogdan, a refuzat sa comenteze acuzatiile. Intre timp, nici rugamintile si nici amenintarile familiei nu au reusit sa-l trezeasca la realitate pe baiat. Se transformase intr-un individ violent, stapanit parca de un demon. Nu-si dorea decat doza zilnica.

 

Speriat de faptul ca unii dintre prietenii sai au ajuns deja la puscarie, Bogdan si-a implorat familia sa-l ajute. Acum urmeaza un tratament sub supravegherea medicilor.

In acest moment, reglementarea comercializarii substantelor etnobotanice se face printr-o ordonanta de urgenta, care permite verificarea lor, insa abia dupa ce au ajuns in magazinele de vise spre vanzare. O lege care sa opreasca inainte de comercializare orice substanta cu efecte psihotrope se afla inca la comisiile de specialitate din Parlament.

 

 

Tags: droguri, scoli,

VIDEO PROTVPLUS.RO