Craciunul la pret redus. Cum au economisit romanii bani facand "rezervare" la porc
Cum romanul nu mai are bani la saltea, nici nu mai ingrasa porcul in ajun. Il cumpara din timp si il lasa la tara pana cand se face tocmai bun pentru carnati sau toba.
Satui de produsele din magazine, orasenii au inceput sa isi "rezerve" din timp cate un Ghita. Il aleg de mic si lunar isi iau angajamentul sa le furnizeze hrana celor care il tin in cotet. In felul acesta castiga si taranii, care nu mai sunt nevoiti sa isi vanda animalele prin intermediari.
Ca sa-si rotunjeasca veniturile, familia Moldovan creste porci pentru cei de la oras. Oamenii primesc lunar de la fiecare proprietar intre 50 si 80 de lei, pentru cereale.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
In si comunele din Satu-Mare oamenii s-au invatat sa creasca porci pentru oraseni.
Cu ochelari de soare, abia venita de la o sedinta, doamna Flavia a calcat marti in batatura, ca sa vada in ce a investit.
Afacerea este rentabila pentru ambele parti. Daca la magazin kilogramul de carne de porc costa de la 16 la 25 de lei, la tara il poti negocia si cu 8 lei. In plus, cei care iti cresc grasunul iti pot face, contra cost, si bunatatile de Craciun.