Craciunul la pret redus. Cum au economisit romanii bani facand "rezervare" la porc
Cum romanul nu mai are bani la saltea, nici nu mai ingrasa porcul in ajun. Il cumpara din timp si il lasa la tara pana cand se face tocmai bun pentru carnati sau toba.
Satui de produsele din magazine, orasenii au inceput sa isi "rezerve" din timp cate un Ghita. Il aleg de mic si lunar isi iau angajamentul sa le furnizeze hrana celor care il tin in cotet. In felul acesta castiga si taranii, care nu mai sunt nevoiti sa isi vanda animalele prin intermediari.
Ca sa-si rotunjeasca veniturile, familia Moldovan creste porci pentru cei de la oras. Oamenii primesc lunar de la fiecare proprietar intre 50 si 80 de lei, pentru cereale.
In si comunele din Satu-Mare oamenii s-au invatat sa creasca porci pentru oraseni.
Cu ochelari de soare, abia venita de la o sedinta, doamna Flavia a calcat marti in batatura, ca sa vada in ce a investit.
Afacerea este rentabila pentru ambele parti. Daca la magazin kilogramul de carne de porc costa de la 16 la 25 de lei, la tara il poti negocia si cu 8 lei. In plus, cei care iti cresc grasunul iti pot face, contra cost, si bunatatile de Craciun.