De la 1 Mai incepe vanatoarea patronilor care angajeaza "la negru"

Dată publicare: 26-04-2011 12:25
Dată actualizare: 08-06-2012 06:51


Muncitori

Ministrul internelor, Traian Igas, a anuntat astazi ca in cateva zile se va pune la punct un plan de actiune impreuna cu Politia si Jandarmeria pentru combaterea muncii la negru.

Ministrul a precizat ca de luni, 2 mai, va intra in vigoare si noul Cod al Muncii, astfel ca autoritatile vor depune toate eforturile pentru a "curata" acest sector care creeaza mari probleme bugetului de stat. Igas sustine ca sunt foarte multe firme care nu platesc contributiile catre bugetul de stat, fapt care ii afecteaza foarte mult si pe cei care muncesc la negru.

"Vor fi facute controale peste tot, in special acolo unde constatam ca exista munca la negru. Deja se stiu foarte bine sectoarele unde practica este mai raspandita", a spus Traian Igas.

Pe de alta parte, ministrul administratiei si internelor nu a putut spune cati bani vor ajunge la bugetul de stat in urma eradicarii acestui fenomen.

Ministrul interimar al muncii, premierul Emil Boc, a declarat astazi ca de luni, 2 mai 2011, vor fi aplicate sanctiuni dure pentru munca la negru.

Presedintele Basescu a promulgat noul Cod al Muncii

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO