Vanatoarea celor care lucreaza la negru. Noul Cod al Muncii din 2 mai

Dată publicare: 26-04-2011 11:39
Dată actualizare: 21-10-2012 20:09


Agricultor

Premierul Emil Boc a anuntat astazi ca Guvernul va porni o adevarata ofensiva impotriva muncii la negru, prin intermediul a doua acte normative. Este vorba despre noul Cod al Muncii si Legea zilierilor care vor intra in vigoare de luni, 2 mai.

Premierul Emil Boc s-a intalnit marti, in calitate de ministru interimar al muncii, cu ministrul de interne Traian Igas pentru a stabili modul in care politia si jandarmeria vor sprijini inspectorii de munca in timpul controalelor.

Noua lege prevede amenzi de patru ori mai mari pentru munca la negru si chiar inchisoarea.

Emil Boc a tinut astazi sa mai atraga atentia o data celor care inca mai folosesc forme ilegale de munca, in raport cu salariatii, ca noul Cod al Muncii prevede sanctiuni foarte mari, precum si posibilitatea incheierii de dosare penale.

"Subliniez de asemenea faptul ca vineri voi semna normele metodologice la Legea zilierilor. Deci, practic, de luni vom avea si cel de-al doilea act normativ extrem de important, pe langa Codul Muncii, Legea zilierilor, cu normele metodologice aprobate. Asta inseamna, pentru toti cei care fac munca necalificata, la camp sau in alte domenii, sa aiba registrele pregatite, iar acolo sa se respecte legea, pentru ca si acolo sunt sanctiuni aspre daca nu se incheie contracte de munca", a explicat Emil Boc.

Premierul a mai spus ca, dupa ce va intra in vigoare Codul Muncii, Executivul va porni o "ofensiva generala" pentru a atrage atentia ca legislatia se respecta si nu este adoptata doar pentru a fi in Monitorul Oficial.

Noul Cod al Muncii va putea fi cumparat de la chioscuri impreuna cu Ziarul Financiar in fiecare dintre urmatorele 3 editii.

 

Cine angajeaza zilieri va trebui sa plateasca 16% impozit la stat
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO