Daruieste viata! Copiii nascuti prematur au nevoie de ajutor

Ultima actualizare: 18-10-2012 16:38

O romanca din 10 naste inainte de termen, iar in 40 % din cazuri nu poate fi depistata o cauza medicala. La maternitatea Polizu a inceput o noua lupta.

O fetita de 550 de grame este acum eroina sectiei de terapie intensiva. Inutil de spus ca, fara aparatura performanta de aici, cea mica n-ar fi avut nicio sansa.

550 de grame de viata ocupa acum cel mai bun incubator din Polizu. Mama de 18 ani nu a facut analize sau ecografii si a nascut prematur din cauza unei infectii.

La 6 luni, rata de supravietuire e 30%. La 7 luni, este 60%. La 8 luni, 90%. Si asta numai daca dispui de aparatura de top. Tratamentul este lung. Un incubator protejeaza farama de viata timp de cateva saptamani. Zeci de gravide cu risc se intreaba daca pentru copiii lor va fi loc.

In Romania, travaliul prematur are si cauze sociale particulare. Urmarirea insuficienta a gravidei, stresul financiar, alimentatia precara sau insuficienta, dar si efortul fizic major: de la stat in picioare mai mult de cinci ore pe zi, pana la munca agricola, cot la cot cu barbatii.

Controalele trebuie sa fie cel putin lunare, stiind care sunt complicatiile prematuritatii si dorind sa fie evitate. Fiecare 2 euro trimisi, printr-un simplu mesaj, la 858, vor face ca, in fiecare an, alti 500 de nou nascuti prematuri sa poata fi ingrijiti la Polizu.

Daruieste viata! Campania ProTv in sprijinul Maternitatii Polizu da roade

Daruieste viata! Copiii de la Polizu au nevoie de ajutorul tau

Conditii de 5 stele pentru proaspetele mamici, la maternitatea Polizu
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO